Çin'in Wuhan kentine ortaya çıkan ve hızla yayılan Koronavirüs nedeniyle futbol mücadelelerinin çeşitli ülkelerde ertelenmesinin ardından kulüpler de virüse karşı önlem almaya başlaı.

Bundesliga takımlarından Bayern Münih de futbolcularını korumak adına bu konuda bir adım attı. Almanya ekibi, futbolcuların ve teknik ekibin, antrenmanı takip etmeye gelen taraftarlarla el sıkışmasını ve selfie çektirmesini yasakladığını duyurdu.. Bayern Münih tarafından yapılan açıklamada, Münih şehrinin sağlık departmanıyla sürekli temas halinde oldukları belirtirken, taraftarlarından da bu konuda anlayış beklediklerini de dile getirdi.

İngiltere Premier Lig ekibi West Ham United da tesislerde el sıkışmayı yasaklarken, oyunculara kullanmaları için el jeli tedarik ettiklerini açıkladı. Bir diğer İngiliz ekibi Newcastle United da el sıkışmayı yasaklayan kulüpler arasında yerini aldı.

Newcastle United Menajeri Steve Bruce'un yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi; "Burada her gün el sıkışmak bir ritüel durumunda ama bunu doktorumuzun tavsiyesi ile durdurmuş bulunmaktayız" 

Kaynak: Mynet Spor