Manchester City, Bayern München ve Paris SG ile adı anılan genç yetenek, 21 asistle Bundesliga tarihinde bir sezonda en çok asist yapan oyuncu olup rekor kırmıştı.

Wolfsburg kulübü sportif direktörü Klaus Allofs, Sport1'e yaptığı açıklamada, "Kevin'in 2019'a kadar sözleşmesi var. Zaten daha önceden sinyal verilmişti. Kesinlikle bizimle kalıyor. Muhteşem bir gelişme gösterdi ve bu yüzden kontratını iyileştirmeyi düşünüyoruz. En iyi oyuncularımızın en iyi ücretleri almasına çalışıyoruz. Teklifimizi yapacağız ve kolay bir şekilde anlaşacağımızı düşünüyorum" dedi.

De Bruyne, Kicker dergisi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve Bundesliga'da oynayan futbolcuların oylarıyla belirlenen yarışmada, 2014-2015 sezonunun en iyi oyuncusu seçilmişti.

Bu sezon sadece 1 maçı kaçıran Belçikalı yıldız, görev aldığı 51 resmi maçın tamamında ilk 11'de sahaya çıkıp vazgeçilmez olurken, 16 kez fileleri havalandırıp 29 da asist yaparak müthiş bir katkı sağlamıştı.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında 7 Milyon Euro karşılığında Chelsea'den Wolfsburg renklerine bağlanan 24 yaşındaki futbolcu, İngiliz ekipte sadece 9 maça çıkabilmişti.

Genk kulübünün altyapısından yetişen De Bruyne, 2012-2013 sezonunda Werder Bremen formasıyla Bundesliga'nın en iyi genç oyuncusu seçilmişti.

Kaynak : Goal