Stadyumlarda kişi sınırı

Maç günleri stadyumlarda 300 civarında insanın bulunmasına izin verilecek. Bu insanlar üç bölüme ayrılacak ve herhangi bir şekilde temas halinde bulunmaları engellenecek. Sadece oyuncular, hakemler, sağlık görevlileri ve bir grup fotoğrafçının sahada bulunmasına izin verilecek.

Takım otobüslerinde maske takılacak

Takımlar, stadyuma birden fazla otobüs vasıtasıyla gelecek. Yolcular, otobüslerde aralarında en az 1,5 metre olacak şekilde oturacak. Otobüsteki herkes mutlaka maske takacak.

Gol sevinçlerinde kısıtlama

Oyuncular ve hakemlerin dışında sahadaki herkes maç esnasında maske takmak zorunda. Oyunun gerektirdiği fiziksel temaslar dışında oyuncular birbirleriyle temas etmeyecek ve gol sevinçlerinde sarılma gibi hareketlerden kaçınılacak.

Polis taraftarları kontrol edecek

Polisler stadyumların dışında taraftarların toplanmasını engelleyecek.

Toplar dezenfekte edilecek

Toplar maç esnasında düzenli olarak dezenfekte edilecek.

Misafir takımlar kurallara uygun konaklayacak

Konuk takımlar, eğer mümkünse konaklama yapacakları otelin bir katını tamamen rezervasyon etmeli. Oyuncular, otellerin spor salonlarına girmeyecek ve yemek zamanında bile takım arkadaşlarıyla olan sosyal mesafesini koruyacak.

Testler uygulanmaya devam edecek

Oyunculara, teknik ekibe, tüm çalışanlara haftada en az iki kez ve bunların haricinde maçların olduğu akşam test yapılacak. Herhangi bir kişinin testi pozitif çıkarsa, takımın geri kalanından ayrı tutulacak.

Oyuncular saha dışında da kurallara uyacak

Oyuncular, evde geçirdikleri sürede mutlaka karantina kurallarına uyacak ve herhangi bir şekilde komşularıyla veya arkadaşlarıyla görüşmeyecek. Aynı kurallar oyuncunun aile üyeleri için de geçerli olacak.

Kaynak:Goal