Bundesliga'da Bayern Münih hegemonyası sürerken lig yönetimi Alman devini üzecek bir karar verebilir.

Ligde Bayern Münih üst üste 9 kez şampiyonluk sevincini yaşarken 10. zafer için de mücadelesini devam ettiriyor. Faka tlig statüsünde değişiklik olursa Bayern Münih'in şampiyonluk için normal sezonun yanı sıra play-off'ta da sahip olduğu  unvanını koruması gerekecek

Bir süredir Alman medyasında play-off sisteminin gelme iddiaları söz konusu olurken Bundesliga CEO'su Donata Hopfen de bu söyleyntilere doğruluk payı verdi.

Bild'e demeç veren Hopfen, "Açıkçası zirvede ne kadar fazla rekabet olursa şampiyonluk daha çekici olacak. Birkaç hafta önce göreve geldiğimde de söyledim, eğer faydalı olacaksa play-off'ları konuşabiliriz. Bayern'in son yıllarda harika işler çıkardığını ve özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılarının onlara finansal anlamda diğerlerine göre büyük avantaj sağladığını unutamayız" açıklamasını yaptı.

Play-off sistemi nasıl işlemekte? 

Play-off sisteminde ligi belirlenecek sıralamada sonuçlandıran kulüplerin normal sezonda topladıkları puan yarıya düşürülerek play-off'a kalan kulüpler arasında lig usulü karşılaşmalar oynanıyor.

Avrupa'da şu anda bu sistemi önemseyen en önemli ülke Belçika olarak göze çarğıyor. Belçika Ligi'nde ligi ilk dört sırada tamamlayan ekiplerin sezon boyunca topladığı puanlar ikiye bölünüyor ve dah sonra lig usulü oynanan 6 haftanın sonucunda  lider konumda olan takım şampiyonluk ipini göğüslüyor. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ne gidecek ekipler de sıralamaya göre netlik kazanıyor.

Bundesliga'nın çekiciliğini artırmayı planlayan lig yönetimi hem diğer kulüplerin şampiyonluk yarışına daha fazla ortak olmasını hem de play-off ile ligi üst sıralarda tamamlayacak oaln kulüplerin birbiriyle tekrar karşılaşmasını amaçlıyor.

KAYNAK: NTV SPOR