Almanya'da, Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund'dan ayrılacağını açıklayan Türk asıllı Alman milli oyuncu İlkay Gündoğan'ın sarı-siyahlı takımda kalıp kalmayacağı tartışılıyor.

Kicker Dergisi'nde "Zorc Gündoğan'a kapıyı açtı" başlığıyla verilen haberde, Borussia Dortmund Kulübü'nün sportif direktörü Michael Zorc'un pazar günü İlkay Gündoğan ile yeniden masaya oturacaklarını söylediği kaydedildi.

Haberde ayrıca Zorc'un, iki gün önce İlkay Gündoğan ile yaptığı görüşmede "Biz sonuca açığız" ifadesini kullandığına dikkat çekildi.

Borussia Dortmund ile 2016'nın haziran ayı sonuna kadar sözleşmesi bulunan tecrübeli oyuncu, bir süre önce sarı-siyahlı kulüp ile sözleşmesini uzatmayacağını açıklamıştı. Kulübün yöneticileri de transfer ücreti alabilmek için İlkay'ın yeni sezon başlayana kadar başka bir takıma transfer olmasını istemişti.

Bayern Münih , Manchester United ve Barcelona gibi devlerin İlkay Gündoğan ile ilgilendiği yönünde spekülasyonlar yapılmış, ancak oyuncunun yüksek ücret talep etmesinden dolayı transferin gerçekleşmediği iddia edilmişti.

Tecrübeli oyuncu ise bu iddialara sosyal paylaşım sitesinden cevap vererek karşı çıkmış, geleceğiyle ilgili en kısa zamanda karar vereceğini belirtmişti.