Union Berlin, 7 Ağustos'ta Deneyimli Alman futbolcu Max Kruse transferini açıkladı ancak bu transferi FIFA nezdinde resmileştiremedi.

Süper Lig ekibi Fenerbahçe ile 2022'ye kadar sözleşmesi bulunan ancak maaşını alamadığı gerekçesiyle sözleşmesini fesheden Kruse için Sarı Lacivertli kulüp yasal yollara başvuracağını duyurmuştu. Union Berlin ise sözleşmesini tek taraflı fesheden Max Kruse'yi transfer etme kararı almıştı.

Sporx'te yer alan habere göre; Hala takımla birlikte antrenmanlara çıkamayan Alman futbolcunun durumu hakkında konuşan Union Berlin Sportif Direktörü Oliver Ruhnert şu ifadeleri kullandı; 

"FIFA Transfer Sistemi'ne tüm belgeleri yükledik. Bu dakikadan sonra artık Kruse'yi oynatmak istiyoruz. Şu an için ortada bir sebep veya baskı unsuru kalmadı." 

BZ-Berlin'e konuşan bir FIFA yetkilisi ise, "Transferle ilgili tüm dökümanlar tamamlanmadı ve bu nedenle prosedür tamamlanmadı." açıklamasın da bulundu.

Transferin tamamlanması için Fenerbahçe'nin de belge yüklemesi ya da Max Kruse'nin durumu belli olana kadar FIFA'dan geçici lisans alması gerektiği ifade edildi.

Kaynak: Mynet Spor