Geçtiğimiz günlerde Bayern efsanesi Stefan Effenberg'in, 2016 yılında bitecek olan sözleşmesini yenilemeyeceğini açıkladığı Pep Guardiola ayrılık iddialarına cevap verdi.

Almanya Süper Kupası finalinde karşılaşacakları Wolfsburg maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında konuşan tecrübeli teknik adam, "Kontrat konusunda henüz kararımı vermedim. Kararımı verdiğim zaman kulüp yöneticisi Karl-Heinz Rummenigge ile konuşacağım. Düşünmek için önümde 1 yıl var. 1 yıl karar vermek için uzun, 3 yıl ise büyük bir kulüpte bir ömür süresi demek. Bayern Münih için yük olmak istemem ve kulüp için en iyisi neyse onu yapacağım." açıklamasında bulundu.


Uzun süredir basında yer alan Manchester City iddiaları üzerine ise İspanyol teknik adam şunları söyledi: "Bunun hakkında ilk ve son kez konuşuyorum. Hiçbir kulüpten teklif almadım ve ben şu anda Bayern Münih teknik direktörüyüm. Bu iddiaları ben de okuyorum ancak ben Bayern için en iyisi neyse onu yapmak istiyorum"

2013 yılından beri Bayern Münih'i çalıştıran Pep Guardiola, Bugüne kadar 2 Bundesliga, 1 Almanya Kupası, 1 de UEFA Süper Kupası kazanmıştı.