Bayern München, sezon sonunda Josep Guardiola ile yolların ayrılacağını ve teknik direktörlük görevine Carlo Ancelotti'nin geleceğini geçtiğimiz ay duyurmuştu.

İspanyol teknik adam ise, düzenlediği basın toplantısında Bayern'den ayrılma sebebini açıklayarak şunları söyledi:

"Bayern ile yeni kontrat yapmamamın nedeni çok basit. Çünkü Premier Lig'de bir takım çalıştırmak istiyorum. İngiltere'ye gitmek için doğru yaştayım ve benim için uygun bir zaman. İngiltere'deki atmosferi tecrübe etmek istiyorum.

Bayern'de çok mutluyum ve bana duydukları güvenden dolayı minnettarım ancak yeni bir maceraya ihtiyacım var.

Birçok teklif var. Henüz imza atmadım, karar vermedim. Yeni kulübüm belli olduğunda bu açıklanacaktır. Şu an için başka bir şey söyleyemem çünkü hiçbir şey belli değil."

Manchester City ile adı sıkça anılan 45 yaşındaki teknik adam, Bayern'in dev teklifi yıllık 20 Milyon Euro ücreti geri çevirmişti.

Josep Guardiola, Aralık ayında Şampiyonlar Ligi tarihinde 50. galibiyetine en erken ulaşan teknik direktör olmayı başarımıştı. 80. maçında 50. zaferini alan İspanyol teknik adam; Louis van Gaal (82), Rafael Benitez (91), Jose Mourinho (92) ve Sir Alex Ferguson'u (96) geçmişti.

Guardiola, 2009 ve 2011'de Şampiyonlar Ligi şampiyonu yaptığı Barcelona'da 50 maçta 30 galibiyet alırken, 3. sezonunu geçirdiği Bayern'de ise 30 maçın 20'sini kazandı.

Bayern'de 135 maçta 105 galibiyet alan Guardiola, ilk sezonunu hem Bundesliga hem Almanya Kupası şampiyonu olarak tamamlarken, UEFA Süper Kupa ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu da yaşamıştı.

Bayern München'deki ikinci sezonunda da takımını güle oynaya şampiyonluğa taşıyan Guardiola, kulüp tarihinde ligde en hızlı 50. galibiyetine (61. maçta) ulaşan teknik direktör olmuştu.