Avusturya ekibi Salzburg'da gösterdiği performansla Avrupa'nın dev kulüplerinin dikkatini çeken ve geçtiğimiz Ocak ayında Almanya Bundesliga takımı Borussia Dortmund'a transfer olan 19 yaşındaki genç yıldız Erling Haaland, La Liga devi Real Madrid tarafından sıkı bir şekilde takip ediliyor.

İspanyol ekibinin eski yardımcı antrenörü Jose Morais, Alman ekiple çıktığı 11 maçta 12 gollük performans sergileyen Norveçli futbolcu hakkında şu ifadeleri kullanmıştı; "Haaland harika ve kaliteli bir oyuncu. Aynı zamanda bitiricilik özellikleri inanılmaz. Real Madrid için çok uygun ve Benzema'nın yerine transfer edilebilir"

Bu ilginin farkında olan Haaland ise Sky Sport'a yaptığı açıklamada "Bana olan ilgiye değil, oyunuma odaklanıyorum. Sadece işimi yapmak istiyorum. Çünkü en çok sevdiğim şey bu" şeklinde konuştu.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle verilen zorunlu aradan sonra 16 Mayıs Cumartesi günü yeniden başlayacak Almanya Bundesliga'da Borussia Dortmund ile Schalke 04, Ruhr Derbisi'nde seyircisiz olarak karşılaşacak.

Bu önemli maç hakkında da konuşan Norveçli golcü şu ifadeleri kullandı; "İlk Ruhr Derbi'm için sabırsızlanıyorum. Daha önce de derbi maçlarında sahaya çıktım ama seyircisiz olması hiç güzel değil"

Kaynak: Goal.com