Premier Lig ekiplerinden Manchester United ve Chelsea, Norveçli genç yıldız futbolcu Erling Haaland için Alman ekibi Borussia Dortmund ile masaya oturmaya hazırlanıyor.

Başta Manchester United olmak üzere Chelsea, Manchester City, Real Madrid, PSG ve Bayern Münih'in de oyuncuyu yakından takip ettiği ifade edilirken, Bundesliga ekibinde yıldız forvet için önümüzdeki yaz serbest kalma maddesi olması nedeniyle, Haaland'ın yaklaşık 75 milyon euro karşılığında transfer edilmesi bekleniyor.

ESPN'de yer alan habere göre; Haaland'ı isteyen takımların; başarılı forvetin menajeri Mino Raiola'nın istediği yıllık 35 milyon euroluk maaş talebini karşılaması gerekiyor.

Manchester United'ın geçen sezon Haaland ile imzaya çok yakın olduğu iddia edilirken, temasların devam ettiği de çıkan haberler arasında.

Haaland ile Manchester United teknik direktörü Ole Gunnar Solskjaer, Norveç temsilcisi Molde'de beraber çalışma şansı bulmuştu. Genç forvetin Dortmund'dan ayrılmak için rekor bir maaş talep ettiğini öğrenen Manchester United'ın, buna rağmen transferle ilgileneceği belirtildi.

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Chelsea'nin de Haaland'a transfer teklifi yapmak için hazırlandığı belirtiliyor.

Öte yandan Alman gazetesi Bild, geçtiğimiz haftalarda Chelsea'de Erling Haaland'ın her gün konuşulduğunu söyleyen Thomas Tuchel'in bu açıklamasının, Dortmund taraftarlarınca hoş karşılanmadığını belirtti.

Ancak haberin detaylarında Haaland'ın serbest kalma maddesinin, Dortmund cephesini bir hayli zorlayacağına vurgu yapıldı.

Erling Haaland, Borussia Dortmund forması ile 69 resmi maça çıkarken, 70 gollük katkı sağladı.

Kaynak: Mynet Spor