Alman kulübünden yapılan açıklamaya göre, bu sezon takımın başına geçen 48 yaşındaki Schmidt’in 2016 sezonu sonunda bitecek sözleşmesi, 30 Haziran 2019 tarihine kadar uzatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bayer Leverkusen’in üst yöneticisi (CEO) Michael Schade, Roger Schmidt’in kulüpte görev aldığı bir yıl içinde beklentileri karşıladığını belirterek, Alman teknik adamın imzasını taşıyan kırmızı-siyahlı takımın oyun tarzının, uluslararası düzeyde de takdir kazandığını ifade etti.

Schmidt’in sözleşmesinin uzun süreli uzatılmasından dolayı memnun olduğunu söyleten Schade, kulübün de teknik direktörün beklentilerini yerine getirdiğini kaydetti. Schmidt ise büyük potansiyel sahibi genç bir takımın gelişiminden sorumlu olduğuna işaret ederek, bu ilerleme sürecinde yer aldığı için memnun olduğunu dile getirdi.

Bayer Leverkusen, ligde topladığı 61 puanla 4’üncü sırada yer alarak bu sezon 2. turda elendiği UEFA Şampiyonlar Ligi’nde, gelecek sezon gruplara kalabilmek için eleme maçları oynamaya hak kazandı.

AA