Borussia Mönchengladbach'ı yendiği takdirde şampiyon olacak olan Bavreya ekibi, o maçtan 1-1'lik skorla ayrılırken; şampiyonluğa bu hafta ulaştı.

Ingolstad karşısında Bayern Münih, 15. dakikada Robert Lewandowski'nin penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Franck Ribery, cezasahası içinde Matip'in müdahelesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Ancak son adam olduğu görülen Matip'e hakem kırmızı kart göstermemesi ev sahibi ekip için şanslı anlardan bir tanesiydi. Penaltıyı kullanmak için gelen Robert Lewandowski ise kaleci Ramazan Özcan'a şans tanımadı ve ağları havalandırdı. Bayern'i 1-0 öne geçiren Lewandowski, Bundesliga'da kullandığı son 7 penaltıyı da gole çevirdi.

Golden sonra Ingolstadt net fırsatları yaklamasına karşın golü bulan Bayern oldu. 32. dakikada Alonso'nun harika pasında topu cezasahası içinde önünde bulan Robert Lewandowski, bir kez daha kaleci Ramazan'ı klas bir vuruşla avladı ve Bayern'i 2-0 öne geçirdi.

36. dakikada Lewandowski, hat-trick şansını kaybederken; 42 de bu kez Ingolstadt'ın golü geldi. Hartmann, Bayern cezasahası içinde Alonso'nun müdahelesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktaya yine Hartman giderken, kaleci Neuer'i geçmekte zorlanmadı ve ev sahibi ekibi umutlandıran gol geldi, Ingolstadt: 1 - Bayern: 2.

İkinci yarıda oyunu rölantiye alan Bayern Münih, maçtan da 2-1 galip ayrıldı ve üstüste 4. lig şampiyonluğunu ilan etti.

BAYERN MÜNİH'TEN TARİHİ ŞAMPİYONLUK
Bavyera ekibi, toplam şampiyonluk sayısını da 26'ya çıkardı ve 9 şampiyonluğu bulunan en yakın takipçisi Nürnberg ile arayı iyice açtı. Bayern Münih ayrıca 1903'ten bu yana Almanya'nın en üst liginde üstüste 4 kez şampiyonluğa ulaşan ilk ekip oldu.