Son dönemin en başarılı takımlarından Bayern Münih’te taşlar yerinden oynamaya başlıyor. Pep Guardiola’nın sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklamasının ardından Bavyera ekibinde futbolcuların disiplinsiz davranışlarının takıma zarar vereceği konuşulmaya başlamıştı. Geçtiğimiz hafta Alman Kicker gazetesinde yer alan bir haberde takımdaki atmosferin kötü olduğu ve Pep Guardiola’nın oyuncularının antrenmanlardaki performanslarından memnun olmadığı haberleri yer almıştı. Bu iddiaları kuvvetlendiren bir haber de Alman Bild gazetesinden geldi.

Bild gazetesinde yer alan habere göre, sezon başında Juventus’tan takıma katılan Arturo Vidal takımının son antrenmanına akşamdan kalma geldi. Katar’da yapılan son antrenmanda, Şilili oyuncunun nefesinin alkol koktuğu gerekçesiyle antrenmana alınmadığı iddia edildi. Haberde ayrıca, Guardiola ve kurmaylarının Arturo Vidal’in kilo problemi olduğu ve çok fazla çalışmadığından şikayetçi olduğu da belirtildi.

Arturo Vidal’in bu alkol konusundaki ilk vakası değil. 2015 yılında oynanan Copa America turnuvası nedeniyle ülkesi Şili’de bulunan Vidal, başkent Santiago’da alkollü kullandığı Ferrari 458 model aracıyla kaza yapmıştı. Eşi Maria Teresa Matus ile kumarhaneye giden ve orada alkol kullanan Vidal’in, dönüş yolunda kaza yaptığı ve lüks aracında ağır hasar meydana geldiği haberleri Şili basınında yer almıştı.