İlk defa kiralandın. İlk kez Fenerbahçe’den ayrı kaldın. Rize günlerin nasıl geçiyor?

2008 yılında Fenerbahçe’nin kapısından içeri girdim. 2019’da çıktım. Bir sene kiralık da olsa çıktım. Rize’ye çabuk alıştım. Aslında biraz korkularım vardı, ailemden de ilk kez ayrıldım. Belli bir yaşa geldik ama onlardan ayrı yaşamak, ufak kardeşimden ayrı yaşamak, farklı bir şehir… Nasıl olacağını çok merak ediyordum ama çok çabuk alıştım. Şu an İstanbul’a gittiğimde izin günlerimde orayı garipsiyorum, öyle söyleyeyim. Rize’de ortam çok sıcak. Anadolu insanı çok farklı.

Rize’de neler yapıyorsun, nasıl vakit geçiriyorsun?

Oda arkadaşım var, Burak. O da benimle birlikte Fenerbahçe’den geldi. Bilgisayar oynuyoruz, geziyoruz. Birkaç tane güzel kafe var, oturduğumuz muhabbet ettiğimiz. Futbol sohbeti. Bolca zaman var, bol bol çalışıyoruz. Tesiste kalıyorum zaten. Zaman geçiyor.

Geçen sene talihsiz bir sakatlık yaşadın. Uzun bir süre sahalardan uzak kaldın. Şu an sağlık durumun nedir?

Fenerbahçe’de tam formayı kaptım, dedim ve sakatlık yaşadım. Bir şey diyemedik, hayırlısı böyle olsun dedik. Düzeldim aslında. Doktorların söylediğine göre daha hızlı toparladım. Çok fazla maç oynayamadım. Geçen sezon bir maç oynadım, son maç. Bu sezon da henüz süre bulamadım. Ama antrenmanlara baktığımda performans olarak eskiye dönüyorum, diyebilirim. Her şey gayet iyi.

Rizespor bu sezon ligde neler yapabilir?

Gelişime çok açık bir kulübüz. Takım ortamı çalışmayı çok seven isimlerden oluşuyor. Yönetim arkamızda. Çoğu Anadolu kulübünden çok çok iyi bir seviyede olduğumuzu düşünüyorum. Ligde bu sene de fena başlamadık. Son maçlarda hedefimizin biraz uzağında kaldık. Bu sezon ligi çok iyi yerlerde bitireceğiz inşallah.

Ümit Milli Takım’da işler nasıl gidiyor senin için?

İyi gidiyor. Oradaki futbolcular şu an ligde oynayan arkadaşlarımız. Fenerbahçe’den Altay var, Antalyaspor’dan Doğukan var. Profesyonelliği öğrenmiş oyuncular. Alt yaş gruplarında da oynadım 15-16 yaş. Ona nazaran çok daha profesyonel oyunculardan kuruluyuz. Orada birbirimizi daha iyi anlıyoruz.

Hayallerin nedir, hedeflerin neler?

Hedefim Rizespor’un başarısı için ter dökmek. Henüz süre bulamadım ama bulacağıma inanıyorum. Bulduğum zaman da elimden gelenin en iyisini yapacağım. Kendime güveniyorum. Sonrasında hedefim inşallah Avrupa. Her zaman kafamda vardı, küçüklüğümden beri. Şans bulduğum anda gideceğim. Fenerbahçe’ye de tabii katkılı olmak istiyorum. Fenerbahçe taraftarıyım, oranın altyapısından yetiştim. Ama şu an sadece Rizespor’u düşünüyorum.

Oyun stilini nasıl tanımlarsın?

A takıma çıkana kadar hep 6 numara oynadım. Aykut Hoca'dan sonra gelen hocalar beni 6 numara değil 8 numara gibi oynatmaya başladılar. Ben de önde oynamayı seviyorum. 6 numarada oynayınca savunma anlamında üzerinizde daha fazla yük oluyor.. Şu yaşlarda değil ama daha çok tecrübe kazanınca belki o pozisyonda daha başarılı olabilirim. Avrupa'da da o pozisyonda çok iyi oyuncular var ama ben sadece Emre Belözoğlu'nu izleyerek büyüdüm.