Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliği Vakfı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen Süper Lig'in durumuyla ilgili bir toplantı yaptı.

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, toplantının ardından alınan kararları TRT Spor'a değerlendirdi

Bu sezon ligden düşmenin kaldırılmasını isteyen 7 kulüp arasında kendilerinin de olduğunu ifade eden Kartal, şöyle konuştu:

"Çaykur Rizespor'un düşme riski hiç yok. Çünkü ekibimiz çok iyi bir çalışma içinde. Sporcularımızda vaka yok, psikolojik olarak çok iyi durumdalar. Hiç bir sorunumuz yok. Ama bir açıdan bakınca; Ankaragücü Başkanı bu konuda önderlik yapıyor, 'Takımım ikinci yarıya gayet iyi başladı, bu işler çıktı' diyor. Bundan sonra yapılacak maçlarda her türlü sıkıntı var. Bu sıkıntılar içinde yapılacak maçların ardından düşecek olanlar olacak. Düşecekler hak ettikleri için mi düşünecek? Bunların hepsini düşünmek lazım. Onun için bu lalebi yapanlara ben de katılıyorum."

"Yayın gelirlerinde yeni bir planlama yapılabilir"

Hasan Kartal, 21 takımlı ligde yayın gelirlerinin dağılımı noktasında yeni bir planlamanın yapılabileceğini belirterek, "İzleyici daha fazla olacak ve en az 3-4 vilayet daha ligin içine dahil olacak. Tabi oradaki sıkıntı, yayın gelirini 18 kulüp paylaşacakken 21 kulüp paylaşacak. Ama bu konuda yayıncı kuruluşla pazarlık yapılabilir. Şu da denilebilir; maçlar bittikten ve düşecek 3 ekip belli olduktan sonra, o düşenlerin yayın gelirlerinde kısıtlama yapılabilir" ifadelerini kullandı.

"Küme düşme ile ilgili karar ne zaman açıklanmalı? Ligler bittikten sonra mı açıklanmalı?" sorusu üzerine ise Hasan Kartal, "Bu karar bir am önce açıklanmaalıdır. Hangi şartların olacağı da açıklanmalıdır" dedi.

Küme düşmeyle iligil karar ne zaman açıklanmalı?

Kartal, küme düşmenin bu sezon uygulanmayacağı kararının ligler yeniden başlamadan önce açıklanması durumunda "alt sıralardaki ekiplerin, şampiyonluğu yakından ilgilendiren maçlara daha düşük bir motovasyonla çıkacağı" kaygısına ilişkin olarak ise, "Bu konuyla ilgili de alt sıralardaki ekiplere ekonomik konularda bazı şeyler konulabilir. Örneğin ligi son 3 sırada bitiren takımlara, gelecek yıl yayın gelirlerinden daha düşük bir pay verirsin. o takım '5'er milyon almayacak' diyebilirsin. Bir yaptırım koyarsan ligdeki bu çekişme devam eder. Düşme olmayacaksa bunu ancak parayla yaparsın" diye konuştu. 

"Bu şartlar altında Rizespor küme düşmez"

Kartal, takımının bu şartlar altında küme düşeceğini aklının ucundan dahi geçrmediğni kaydederek, "Çünkü şu anda hocamız gayet iyi, futbolcularımızın motivasyonu gayet iyi. Yönetim iyi. Ekonomik bir problem yok. Diğer kulüplere bakıldığında hepsinde çok sorun var. Bu şartlar altında Rizespor küme düşmez" dedi.

Kaynak: TRT SPOR