Rizespor başkanı Tahir Kıran'ın açıklamaları;

"Biz kimseyle savaşmak istemediğimizi söyledik. Fakat hakkımız yenmek istendiğinde de savaştan kaçmayız. Buna cesaretimiz de yüreğimiz de var. Rizespor'un hakkını kimseye yedirmem! Bu kadar basit"

"Biz bahane üretmeden çözümün anahtarı olacağımızı söyledik. Hep çözümden yana olduk. Galatasaray Kulübü'nün şu ana kadar Tahkim Kurulu için yaptığı hiçbir şikayet yok. Paramızı ödememek için yalandan demeçler veriliyor. Bu, Galatasaray'ı yönetenlere yakışmıyor. Galatasaray'ın hukuktan sorumlu yöneticisi Rezan Epözdemir tamamen şov yapıyor.

Ben Sayın Burak Elmas'ı 4 kez aradım ama kendisiyle görüşemedim. Toplantıdaymış. "Gönderdiğimiz anlaşmayı kabul ediyorlarsa etsinler, yoksa vazgeçeceğiz" diye not gönderdim. Ertesi gün (Perşembe) lütfedip beni aradı ama konuşacak bir şey olmadığı için bu kez de ben telefonunu açmadım. Ardından bana mesajlar attı, hepsi duruyor.

Bizim Tahkim Kurulu ile ilgimiz yok. Bizim tek düşündüğümüz Rizespor'un menfaatleri. Rizespor bu adamı 1 milyon 200 bin Euro verip satın almış. 20 yaşındaki bir oyuncuya çok ciddi bir para vermiş. Belki bu adamı 5 milyon Euro'ya, 8 milyon Euro'ya satacaktık. Biz verdiğimiz parayı dahi alamıyoruz. Bir de haraç almış oluyoruz. "Galatasaray Spor Kulübü kimseye haraç vermez" deniliyor. Biz kimseden haraç almıyoruz. Siz bizi gasp ediyorsunuz. Biz kendimizi gasp ettirmeyiz.

Ben Karagümrük maçına çıkacağım sağ kanadım, sol kanadım yok. Yunus sol ve Ali Yavuz sağ kanat oyuncusu. Ben bunları nasıl Karagümrük maçında oynatırım diye üstümü başımı yırtarken, bunlarınki başka hesaplar. Yok Disiplin Kurulu'ymuş. Disiplin Kurulu'na diyeceğim ki, "Siz az ceza verdiniz' diyeceğim. Fenerbahçeli Jailson, Galatasaraylı oyuncuya tokat attığı için 8 maç ceza verdinez. Galatasaraylı oyuncu 30 metreden koşarak gelip kafa atıyor, yetmiyor yumruk atıyor yetmiyor bir yumruk daha atıyor. Ona da 8 maç men cezası verdiniz. Tavan 10 maç men. 10 maç vereceksiniz. Galatasaray'ı kolladınız. Böyle bir fütursuzca kulüp yönetme tarzı yok. 1 milyon 250 bin TL'mizi acele ödesinler. Yalandan yere kıvırmasınlar.

Galatasaray'a her şeyi sundum. Parayı verin, vermediniz. Oyuncu verin, vermediniz. Kiralık verin, vermediniz. Kusura bakmayın da siz kimsiniz Rizespor'a ipotek koymaya çalışıyorsunuz. Rizespor'a kimse ipotek koyamaz."

KAYNAK : NTVSPOR