Süper Lig ekiplerinden Rizespor, Boriachuk ve Fernandes için Çaykur Didi Stadı'nda imza töreni düzenledi. 

Çaykur Rizespor, Sporting Lizbon'dan 23 yaşındaki Ivanildo Fernandes'i 6 aylığına, Shakhtar Donetsk'ten 23 yaşındaki Andry Boriachuk'u ise 1 yılı opsiyonlu 1,5 yıllığına kiraladı. 

Rizespor sportif direktörü Yılmaz Bal, takıma devre arasında önemli oyuncuları katmayı başardıklarını belirtti. 

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında Trabzonspor forması giyen Ivanildo Fernandes'i geçen yıldan itibaren takip ettiklerini belirten Bal, "Okan Buruk hocamızın da geçen yıl istediği bir oyuncu. Sezon başında Medipol Başakşehir ilgileniyordu. Okan Buruk hoca nedeniyle biz de geri çekildik. Devre arasında hocamızın isteği doğrultusunda Abarhoun ile birlikte oynadığı için almayı uygun gördük." şeklinde konuştu. 

Transfer çalışmalarının devam ettiğini ifade Bal, "Bir oyuncu arayışımız daha devam ediyor. Çok önemli oyuncu. Bazı aksaklıklar var. Oyuncuya yurt dışından gelen teklifler var. Oyuncunun da gelen teklifler karşısında kafası karışıyor." dedi.

Sportif direktör Yılmaz Bal, ilgilendikleri oyuncunun Başakşehir forması giyen Robinho olmadığını açıkladı.

Eski oyuncuları Awaziem'i de istediklerini söyleyen Bal, "Porto'dan sezon başı ve devre arasında da isteğimiz oldu ama bulunduğu takımda oynadığı için transfer gerçekleşmedi." ifadesini kullandı.

Kaynak: Goal.com