Copa America C grubu son maçında Uruguay ile Jamaika karşı karşıya geldi. Puanı bulunmayan iki takımın mücadelesinde gülen taraf 3-0 skorla uruguay oldu.
Maça hızlı başlayan Uruguay,21. dakikada Lodeiro'nun asistini gole çeviren A. Hernandez ile 1-0 öne geçti. Temponun zaman zaman düştüğü yarıda,başka gol olmadı ve taraflar soyunma odası bu sonuçla gittiler.
2. yarıya daha baskılı ve iyi başlayan taraf Uruguay oldu. Nitekim bu baskı hatayı getirdi ve Uruguay 66. dakikada J. Watson'un kendi kalesine attığı golle maçta 2-0 öne geçmeyi başardı.
Maçın kalan dakikalarında kontrolü bırakmayan Uruguay 88. dakikada M.C Diaz ile bir gol daha bularak maçı 3-0 getirdi ve Copa America C grubu son maçında ilk puanlarını almış oldu. 
Bu sonuçla Uruguay turnuavayı 3 puanla 3. sırada tamamlarken,Jamaika hiç gol atamadığı turnuvayı son sırada ve hüsranla bitirmiş oldu.
Turnuvanın Uruguay adına en büyük hayal kırıklığı kuşkusuz Edinson Cavani oldu. Luis Suarez'den sakatlığı dolayısıyla yararlanamayan Oscar Tabarez,Edinson Cavani'dende istediği verimi alamadı. Cavani turnuvayı gol atamadan tamamladı.


SPORUNDİBİ.COM