Copa America'da son yarı finalistin belli olacağı maçta Meksika ve Şili kozlarını paylaştı. Şili;Eduardo Vargas(4) Puch(2) ve Alexis Sanchez'in golleriyle maçı 7-0 kazanarak Meksika'yı hezimete uğrattı ve adını yarı finale yazdıran son takım oldu.
Maçtan önce Meksika gerek defans kurgusu,gerekse hücum hattındaki koordinasyonu sebebiyle otoriteler tarafından azda olsa favori gösteriliyordu. Şili'nin özellikle bolivya maçında yaptığı hatalar ve defans kurgusunun oturmaması bu istatistiği destekler niteklikdeydi.Fakat maçta senaryo çok farklı gelişti.
Son şampiyon Şili henüz maçın 16. dakikasında Puch'un attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra izleyiciler Meksika'nın reaksiyon vermesini beklerken 44'de Eduardo Vargas Şili'yi 2-0 öne geçirdi ve takımlar bu sonuçla soyunma odasının yolunu tuttu.
49. dakikada Eduardo Vargas bir kez daha sahneye çıktı ve kendisinin 2. takımının 3. golüne imza attı. Bu golden sonra demoralize olan Meksika maçtan tamamen koptu. Vargas'52,57,74 de 3 gol daha bulurak skoru 6-0 yaptı. Açılışı yapan Punch 88. dakikada takımının 7. golünü atarak aynı zamanda kapanışıda yapmış oldu. 
Maçın En değerli oyuncusu takımı adına 4 gol atan Eduardo Vargas oldu. Şili bu galibiyetle hem özgüven depoladı hem de yarı final'deki rakibi Kolombiya'ya gözdağı verdi.

SPORUNDİBİ.COM 
HALİS SEVİNDİR