Spor Toto Süper Lig'in liderlik koltuğunda oturan Demir Grup Sivasspor, ligde 20 haftalık periyotta tüm mücadelelerde fileleri havalandırmayı başardı. 

Süper Lig'de 41 puanla zirvede yer alan Kırmızı Beyazlı ekip, gol yollarındaki etkinliğiyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Bu sezon ligde geride kalan 20 haftada tüm maçlarda fileleri havalandıran Sivasspor, gruptaki 17 takıma karşı da gol sevinci yaşadı.

Sivas ekibi, Süper Lig'de Trabzonspor (43) ve Alanyaspor'un (40) ardından 39 golle Fenerbahçe ve Başakşehir ile birlikte en fazla gol atma başarısı gösteren ekipler arasında yerini aldı.

Zirve mücadelesi veren takımlar Trabzonspor 1, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş 3'er, Fenerbahçe 4, Galatasaray 5, Alanyaspor ise 6 mücadelede gol atamadı.

Avrupa'nın 5 büyük liginde mücadele eden 78 takım arasından sadece İngiltere Premier Lig lideri Liverpool ve Almanya Bundesliga'nın zirvesinde yer alan Bayern Münih, Sivasspor ile aynı başarılı istatistiğe imza attı.

Liverpool 25 maçta, Bayern Münih ise 20 maçın tamamında gol sevinci yaşadı. İngiltere ekibi Liverpool 60, Almanya ekibi Bayern Münih ise 58 gol kaydetti.

LİG TARİHİNİN EN GOLLÜ SEZONU

Demir Grup Sivasspor, Spor Toto Süper Lig tarihinde 20. haftalar itibariyle 39 gole ulaşarak bu periyotta tarihi bir başarı yakaladı. 

Süper Lig'e tarihinde ilk kez 2005-2006 sezonunda yükselen Sivas ekibi, bu sezon ligde geride kalan süreçte ligin en fazla gol atan takımları arasında yer almayı başardı. 

Rakip fileleri 39 kez havalandırma başarısı gösteren Sivasspor, 14. sezonunu geçirdiği Süper Lig'de 20 maçlık periyotta en iyi hücum performansını sergiledi.

Ligde 20'nci haftalar itibarıyla Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos'un çalıştırdığı 2013-2014 sezonunda 36 gole ulaşan Kırmızı Beyazlı ekip şampiyonluk mücadelesi verdiği 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında ise 33'er gol atmıştı.

Ligde her maçta gol atma başarısı gösteren Sivasspor, maç başı 1,95 gol ortalamasıyla oynuyor.

GOLLERDE YATABARE İMZASI

Sivasspor'un Malili futbolcusu Mustapha Yatabare, ligin geride kalan bölümünde attığı gollerle takımının başarısında önemli rol üstlendi. 

Sivas ekibinin sezon başında Konyaspor'dan transfer ederek renklerine bağladığı ve 20 haftalık periyotta 8 gollük performansla önemli katkı sağlayan 33 yaşındaki Malili oyuncu Yatabare, Beşiktaş (2), Başakşehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Göztepe mücadelelerinde fileleri havalandırmayı başardı.

Demir Grup Sivasspor'da Emre Kılınç 6, Fernando ve Hakan Arslan beşer, Arouna Kone, Erdoğan Yeşilyurt ve Mert Hakan Yandaş dörder, Uğur Çiftçi, Ziya Erdal ve Yasin Öztekin birer golle formasını terlettikleri takıma katkı sağladı.

Kaynak: Goal.com