Ailesi ile 11 yıl önce geldiği Kanada’da, 5 yaşında cimnastik sporuna başlayan Emre Dodanlı, başarıya ve madalyaya doymuyor.

Nalan ve Berhan Dodanlı çiftinin küçük oğlu Emre Dodanlı’nın, bugüne kadar katıldığı yarışmalardan kazandığı 31 altın, 26 gümüş ve 16 da bronz madalyası bulunuyor.

İsviçre’nin başkenti Bern’de 26 Mayıs tarihinde yapılacak olan 32. Artistik Cimnastik Erkekler Avrupa Şampiyonası için milli takım kadrosuna alınan 14 yaşındaki Emre Dodanlı, en büyük hayallerinden birinin, Türkiye’ye bu şampiyonada birincilik kazandırmak olduğunu söyledi.

Emre Dodanlı, AA'ya yaptığı açıklamada, "Kanada’da yaşıyorum ama Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum. Çünkü ben Türküm" dedi. Emre Dodanlı, okulu nedeniyle milli takım kampına katılamayacağını ancak, haftada 6 gün düzenli olarak gittiği salonda antrenörü Zhaoui Huang ile çalıştıklarını anlattı.

Kanada destek vermiyor

Çifte vatandaşlık uygulaması ile aynı zamanda Kanada vatandaşı da olan Emre Dodanlı, eyelet bazında katıldığı yarışmalarda, resmi makamlardan destek verilmediğini söyledi.

Federal düzeyde Kanada Milli Takımı’na katılacak sporcular için de 14 yaş sınırı olduğunu anlatan Emre, Türkiye adına katıldığı yarışmalar için bugüne dek Türk Hava Yolları başta olmak üzere, kendisine önemli destekler sağlandığını ifade etti.

Hedefinin, ay-yıldızlı forma ile dünya ve olimpiyat şampiyonlukları kazanmak olduğunu ifade eden Emre’nin madalyaları arasında, birer Türkiye, Uluslararası Murat Canbaş Artistik Cimnastik Turnuvası, Uluslararası Boğaziçi Turnuvası ve Ontario Eyalet Oyunları şampiyonluğu bulunuyor.

Tek şikayeti, istediği kadar çikolata yiyememek

Baba Berhan Dodanlı, Emre’nin haftada altı gün toplam 30 saat cimnastik yaptığını söyledi. Oğlunun, yaşı ile mukayese edilemeyecek bir disipline sahip olduğunu anlatan Berhan Dodanlı, ‘’Biz de onun başarısı için elimizden geleni yapıyoruz. Başta Cimnastik Federasyonu olmak üzere oğluma destek veren ve sponsor olan herkese teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Anne Nalan Dodanlı ise, "Oğlumla gurur duyuyorum. Başarısı için ne yapması gerektiğini gayet iyi biliyor. Tek şikayeti, istediği kadar çikolata yiyememek" diye konuştu.




Kaynak: TRT Spor