Gençler Avrupa Ferdi ve Takımlar Judo Şampiyonası, Slovenya'nın Maribor kentinde sabah seansıyla başladı. 41 ülkeden 180 kadın, toplam 402 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk gününde millilerde tatami'ye 10 sporcu çıktı. 

İrem Korkmaz 1. turu bay geçerken 2. turda Romanyalı Catalina Schiopu ile karşılaştı.

Maçın ilk dakikalarında 1-0 önde olan Korkmaz, son 24 saniyede rakibine baskı uyguladı ancak Rumen sporcu kasti tekme atınca müsabaka masa hakemleri tarafından durduruldu. Görüntüler incelendiğinde kasti tekme kararı verildi ve Catalina diskalifiye edildi. Bu sonuçla Korkmaz çeyrek finale yükseldi.

İrem Korkmaz, çeyrek finalde Azeri Nazakat Azizova ile karşılaştı. Karşılaşmanın normal süresi beraberlikle sonuçlanınca maç golden skorla tekrar başladı. Korkmaz, rakibini 25'inci saniyede ippon (Tuş) ile yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Yarı finalde İsrailli Gefen Primo ile karşılaşan Korkmaz, rakibini ihtarla yenerek adını finale yazdırdı.

İrem Korkmaz, altın madalya için ise bir başka İsrailli Bedina Temelkova ile karşılaştı. Rakibi karşısında üstün olan Korkmaz, karşılaşmayı İppon ile kazanarak altın madalyaya uzandı.

2016 yılında gümüş madalya kazanan İrem Kokmaz, bir yıl sonra altın madalya kazanarak şampiyonada Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran isim oldu.