Samsun'da geçen ay yapılan Boks Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri'nde bronz madalya kazanarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na gitme hakkını elde eden genç boksör Batuhan Gözgeç, şampiyonluk hedefliyor.

Milli takımın Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirdiği kampı tamamlayan Kırım asıllı boksör Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun'da gerçekleştirilen elemelerde 64 kiloda bronz madalya için Ermeni rakibi Hovhanes Bachkov ile karşılaştığını hatırlattı.

Rakibini 3 raund sonunda 3-0 sayıyla mağlup ettiğini ve bronz madalyanın sahibi olduğunu kaydeden Gözgeç, bu sonuçla 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na gitmeye hak kazandığını anlattı.

Olimpiyatlarda Türkiye adına mücadele edeceğini vurgulayan Gözgeç, kırmızı-beyazlı formayı gururla taşıyacağını ifade etti.

Kırım'ın Rusya yönetimine geçmesi üzerine bu ülke adına ringe çıkmamak için anne ve babasını, eşini, çocuğunu bırakarak Türkiye'ye geldiğini dile getiren Gözgeç, şöyle konuştu:

"Maddi imkansızlıklar nedeniyle geç başladığım boksta Rio Olimpiyat Oyunları'na katılıyor olmam ve Türkiye adına ringe çıkacak olmam mutluluk verici. Boksa ilk başladığımdan beri hedefim, olimpiyat şampiyonu olmaktı. Kırım'da başlamıştım boksa. Savaş oldu ve Kırım Rusya'ya geçince ben Rusya adına dövüşmek istemedim. Türkiye'den teklif geldi Müslüman kardeşlerimizden ve geldim. Burayı çok sevdim. Müslüman kardeşlerimizle burada kaldım."

Hedefine ulaşacağına inandığını belirten Gözgeç, "Hedefim önce şampiyon olmak. Kırım ya da Türkiye fark etmez, Müslüman ülkeleriz, kardeşiz. Asıl amaç, Müslüman bayrağını dalgalandırmak." dedi.

Çok sevdiği boksa geç başladığını anlatan Gözgeç, şunları kaydetti:

"Kalbimden geliyor boks yapmak. Gençliğimden beri boksu izliyordum. Maddi manevi gücüm olmadığı için boksa gidemedim. Biraz büyüdüm, çalışmaya başladım, para kazanmaya başladım. Biraz toparladıktan sonra antrenmanlara gitmeye başladım. Kendime malzeme aldım, boks eldivenleri, kask gibi. Bunların hepsi para tutuyor. Efsane boksör Mike Tyson'dan çok etkilendim. Boksa başlamadan önce Mike Tyson'ı çok seviyordum. Bu spora başladıktan sonra bütün büyük boksörleri izliyorum. En büyük boksörleri izliyorum ve hepsinden faydalı hareketleri alıyorum. Onlar nasıl çalışıyor, durumları ve motivasyonları nasıl, bunları takip ediyor ve bunları kendime örnek alıyorum."