BBC'nin Pazar günü yaptığı haberde, IAAF'in (Uluslararası Atletizm Federasyonu) en büyük sponsoru olan Adidas, yaşanan doping skandalları sebebiyle bitimine 4 yıl kalan sözleşmeyi şimdiden iptal etmek istiyor. Haberde, IAAF'in Diack önderliğindeki eski yönetiminin dopingi legalize eden bir sistemin başında olmasının kabul edilemez olduğu ve anti-doping politikasındaki tavrı çok net olan Adidas'ın sponsorluktan rahatsız olduğuna yer verildi.

11 yıl için 33 milyon Dolar

IAAF ve Adidas arasında 2008 yılında imzalanan sponsorluk sözleşmesi, 2019 yılına kadar devam ediyor. 11 yıllık sözleşme için ünlü spor giyim şirketi, IAAF'e 33 milyon Dolar ödemeyi taahhüt etmişti. İptal durumunda, anlaşmadaki maddeler sebebiyle IAAF'in kalan 4 yıl için muhtemel zararının yıllık 5.6 milyon Dolar civarında olacağı öğrenildi.

Şirketten açıklama geldi

İddialar üzerine Adidas'tan bu sabah açıklama geldi. Atletizmdeki doping ve yolsuzluk skandalları hakkında IAAF ile yakın ilişki halinde olduğunu söyleyen firma, sponsorluğu bitirme konusunda henüz net bir karar almadığını duyurdu. Açıklamaya göre olayla ilgili raporları inceleme süreci devam ediyor.

Açıklamada, şirketin anit-doping politikasındaki konumunun belli olduğu ve IAAF'in bu konudaki reform sürecinin takip edileceği ibaresi yer aldı.