Turkcell'in ana sponsorluğundaki yüzme milli takımı, bugün Londra'daki Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda iki yarı final, iki de final yüzerken Viktoria Zeynep Güneş, madalya için yarın havuza girecek. Ay-yıldızlılar günü 3 tane Türkiye rekoru ile noktaladı.

Turkcell'in ana sponsorluğundaki Yüzme Milli Takımı, İngiltere'de 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na da ev sahipliği yapan Kraliçe Elizabeth Olimpik Parkı'nda başarılı bir günü geride bıraktı. Londra'da dün başlayan Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda mücadele eden ay-yıldızlılar iki yarı final, iki de final yüzerken Viktoria Zeynep Güneş, madalya için yarın havuza girecek.

Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda 15'i erkek, 7'si kadın toplam 22 sporcu ile mücadele eden Türkiye adına 100 metre kadınlar kurbağalamada yarışan Viktoria Zeynep Güneş, sabah seansındaki elemelerde elde ettiği 1.08.59'lük derecesiyle kendi grubunda 4., toplamda da 10. olarak adını yarı finale yazdırdı. Türkiye'yi Rio'da düzenlenecek 2016 Olimpiyat Oyunları'nda da temsil etme hakkını elde eden Zeynep, akşam seansında ise 1.07.81'lik derecesiyle yarı finalde 6. olup yarın (18 mayıs) saat 20.57'de koşulacak final için bileti kaptı.

ZULAL 200 M. SIRTÜSTÜ MÜCADELESİNDE 7. OLDU

Ankara Turkcell Yüksek Performans Merkezi'nin sporcusu Ege Başer ile Demir Atasoy, Gizem Bozkurt ve İlknur Nihan Çakıcı'dan oluşan Türkiye karma bayrak takımı da elemeleri geçerek 4x100 karma bayrak finalinde yer alma başarısı gösterdi. Ay-yıldızlılar, bugün koşulan finalde 3.56.09'luk derece ile 5. oldu. Dün koşulan 200 metre kadınlar sırtüstü eleme ve yarı finallerini aşarak finalde yüzme hakkı kazanan Zulal Zeren ise bugün koşulan finalde 2.11.91'le Türkiye'ye bir 7.'cilik kazandırdı.

3 YENİ TÜRKİYE REKORU GELDİ

Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda bugün, 3 de Türkiye rekoru geldi. Erkekler 200 metre ferdi karışıkta mücadele eden Alpkan Örnek, yarı final yüzerken elemelerdeki 2.01.99'luk derecesiyle yeni Türkiye rekoruna sahip oldu. Elemeleri aşamasa da Doğa Çelik ise 1.49.15'le erkekler 200 metre serbest Türkiye rekorunu kırdı. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Turkcell ve Yüzme Federasyonu'nun ortaklaşa yürüttüğü yüzme projesinde dünyanın en ünlü antrenörlerinden Bob Bowman'la ABD'de çalışan ve yüzme tarihimizde ilk kez Olimpiyat A Barajı'nı aşarak Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etme hakkını elde eden Nezir Karap da erkekler 1500 metre serbestte 15.16.29'la kendisine ait Türkiye rekorunu geliştirdi.