Basın açıklamasında BAE Ortak İletişim, Pazarlama ve Marka Tescil Başkan Yardımcısı sn. Botros Botros şunları söyledi:
“ BAE'de T20 Erkekler Kriket Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaktan Düzenlemekten heyecan duyuyoruz , dünyanın dört bir yanından takımların şampiyonluk için mücadele etmesini rekabet etmesini sağlamak resmi Sponsoru ve aynı zamanda ortağı olmaktan gurur duyuyoruz .
Poster hakkında ise oyunun heyecanını dört gözle bekleyen hayranlarına mesajdır “ .

ICC Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Anurag Dahiya şunları söyledi: Dünyanın en iyi oyuncularının rekabet etmek üzere BAE ve Umman'a gelmesiyle hayranlarını heyecanlandırıyor ve beklentiye sokabiliyor, pandeminin başlangıcından bu yana düzenlenen en büyük kriket etkinliğidir, Emirates Havayolları katılan 12 ülkeye direkt uçuşlarla hizmet veriyor , bölge ve kıta olarak ilk kez bir kriket turnuvasına ev sahipliği Yapılmaktadır.

Maçlar BAE, Amerika Birleşik Devletleri ve Umman Sultanlığı genelinde 14 Kasım'a kadar devam edecek.

Kriket Dünya Kupası 1975’ten beri dört yılda bir düzenleniyor. Son Şampiyona Güney Afrika’da Düzenlendi ve finalde Hindistan'ı yenen Bangladeş Şampiyon oldu .
Şu ana kadar düzenlenen 12 turnuvada altı farklı ülke şampiyon oldu. 1999-2015 arasındaki son beş dünya kupasından dördünü kazanan Avustralya, oynadığı yedi finalde elde ettiği beş şampiyonluk ile kupayı en fazla kazanan ülke. Batı Hint Adaları ve Hindistan iki dünya kupasının sahibi olarak Avustralya’nın ardından en fazla şampiyon olan ülkeler. İngiltere ise 1975-1992 arasında üç kez final oynamasına karşın mutlu sona hiç ulaşamadı.

•Toplam 10 milyon dolar para ödülü , KDK şampiyonu dört milyon dolar, finalist ise iki milyon dolar para ödülünün sahibi olması Bekleniyor .
•Turnuvayı tüm dünyada 3 milyar insanın izlemesi bekleniyor.

•Şampiyon kupası 60 cm boya ve 11 kilo ağırlığına sahiptir.

ÜLKELER: İngiltere, Avusturulya, Güney Afrika, Yeni Zelenda, İskoçya, Namibya, Papua Yeni Gine, Banglades, Afganistan, Hindistan, Pakistan, Hollanda, Umman Sri lanka

-Kriket Nedir ; 
İngiltere’de icat edilen ve Amerika’da Popüler Olan Futbol gibi 11 kişiden oluşan bir Oyundur ,
temel ekipmanları Top, sopa, wicket ve bailler. Para atışı ile oyun başlangıcı yapılır. Kalelerin önünde bir vurucu ellerinde bulunan sopalarla bekler. Topu atan oyuncular, topu vurucunun arkasındaki kaleye değdirmeye çalışır. Atıcı atış yaptıktan sonra 20 metrelik çizgiyi geçmeden koşmaya başlar. Bu sırada vurucu kalesini savunur.