Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da devam eden şampiyonanın üçüncü gününde erkekler 3 bin metre su engelli finali koşuldu.

Türkiye'yi bu kategoride temsil eden Aras Kaya, büyük bölümünü önde koştuğu yarışı, 8.29.91'lik derecesiyle ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalya kazandı.

Fransız Mekhissi-Benabbad Mahiedine'nin 8.25.63'le birinci, aynı ülkeden Yoann Kowal'ın 8.30.79'la üçüncü olduğu yarışta bir diğer milli atlet Hakan Duvar ise 8.44.03'lük derecesiyle 12. sırayı elde etti.

Şampiyonanın üçüncü gününde kadınlar 3 bin metre su engelli seçmelerini başarıyla geçen Özlem Kaya ile Meryem Akda, finale çıktı. Amsterdam'daki elemelerin genel sıralamasında 9.44.41'lik derecesiyle yedinci olan Özlem Kaya ile 9.45.69'luk derecesiyle dokuzuncu olan Meryem Akda, 10 Temmuz Pazar günü yapılacak finale katılmaya hak kazandı. Bu kategoride yarışan bir başka ay-yıldızlı atlet Elif Karabulut ise elemeleri geçemedi.

Erkekler çekiç atma seçmelerinde yarışan Özkan Baltacı finale adını yazdırırken, üç faulle yarışmayı tamamlayan Eşref Apak elendi. Özkan Baltacı, 73.10'luk derecesiyle toplu listede sekizinci oldu ve finale kaldı.

Türkiye'yi kadınlar 400 metre engelli seçmelerinde temsil eden Elif Yıldırım ise yarı finale çıkma başarısı gösteremedi. Elif Yıldırım, 58.40'lık derecesiyle serisinde beşinci, genel sıralamada yirminci oldu ve finale kalamadı.

Kadınlar uzun atlama finalini 6.62 ile beşinci sırada tamamlayan Karin Melis Mey ise madalya alamadı.

Madalyalar artıyor

Türkiye, günü madalya sıralamasında birinci tamamladı.

Erkekler 200 metre finalinde Ramil Guliyev'in bronz yerine gümüş almasıyla Türkiye'nin aldığı madalyalarda da değişiklik oldu.

Türk atletler, yarışların üçüncü günü sonunda 3 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalyaya ulaştı.