2017 Dünya Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olan Londra'da organizasyon direktörü Sally Bolton, Usain Bolt ve Jessica Ennis-Hill'in son performanslarını Londra'da sergileyeceklerini açıkladı. Böylelikle Rio 2016'da son olimpiyat tecrübesini yaşacak olan ikili için atletizm perdesi 2017 Dünya Şampiyonası'nda kapanmış olacak.

2012 Londa'nın unutulmazları

Bolt ve Ennis-Hill, 2012 Londra Olimpiyatları'nın en büyük yıldızları arasında yer almıştı. 100 metre ve 4x100'de olimpiyat rekoru kıran Bolt 3 altın madalya alırken, Ennis-Hill heptatlonda altın kazanarak Denise Lewis'ten sonra bunu başaran ilk Britanyalı atlet olmuştu.

İki efsanenin sporu 2017 Londra'da bırakmaları konusunda söz aldıklarını açıklayan Slly Bolton,

''Dünyanın sayılı yıldızlarının Londra'ya özel ilgi göstermeleri bizim için çok önemli. Bugüne kadar görülmüş en büyük jübile partisini yapabiliriz, Londra 2017'den sonra sporu bırakacak bu ikiliye inanılmaz bir veda izin söz verdik. O gün stadyumda olacak seyirciler için ''Ben oradaydım'' diyebilecekleri bir gün olacak'' diyerek, Bolt ve Ennis-Hill için muhteşem bir jübile partisi planladıklarını açıkladı.