Podyum Tenis Kulübü tarafından Bursa'da düzenlenen 50 bin dolar ödüllü turnuvada, 19 yaşındaki milli tenisçi Soylu ile Sevastova arasındaki mücadele bir saat 45 dakika sürdü.

Sevastova karşısında 5-4 geriye düştüğü açılış setinde etkileyici bir dönüş yapan Soylu, üst üste aldığı üç oyunla ilk sette 7-5'e ulaşan taraf oldu. İkinci sette Sevastova, servislerindeki etkinliğini yükselterek, 6-3'lük skorla maçı dengeledi.

Karşılaşmanın final seti, tamamen İpek Soylu'nun kontrolünde geçti. Sevastova'ya sadece dokuz puan şansı tanıdığı üçüncü seti 6-1 önde bitiren ve 2-1'lik galibiyetle büyük ödülü alan Soylu, bu seviyedeki bir kadınlar turnuvasında şampiyonluk yaşayan "ilk Türk raket" oldu.

Milli tenisçi, aldığı birincilikle klasman rekorunu kırarak, dünya sıralamasında 194'ncülüğe yükselecek.

Kupayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gökhan Dönmez'den alan genç raket, maçın ardından düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, turnuva boyunca kendisini evinde hissettiğini belirterek, "Aldığım puanlarla sıralamadaki yerim yükselecek. Bundan sonra Grand Slam elemelerine katılmayı hedefliyorum" ifadelerini kullandı.

İpek Soylu, daha sonra şampiyonluk kupasını kaldırarak, basın mensuplarına poz verdi. 



*Ntv Spor