İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da tedavisi süren Enes'in durumunu sağlık ve teknik ekiple değerlendirdiklerini anlattı.

Enes'in 2016 Rio Olimpiyatları'na katılamayacak durumda olduğunu belirten İşseven, şunları söyledi:

"Enes'in sağlık durumu olimpiyatlarda yarışmasına izin vermiyor. Bizim için sporcumuzun sağlığı her şeyin önünde yer alıyor. Enes Kuşku'nun yerine olimpiyatlarda Cem Yılmaz milli formayı giyecek. Cem tecrübeli bir arkadaşımız. Daha önce 8 tekte dünya üçüncülüğü var. Şu an tek çifte de iyi bir kürekçi. Hüseyin ön kürekçi, Cem ise ikinci kürekçi olacak. Kalan sürede İstanbul Küçükçekmece'de birlikte çalışarak olimpiyatlara hazırlanacaklar. Cem de iyi bir sporcumuz ve kısa sürede uyum sağlayıp performansını artıracaktır."

Kürekte 2 çifte hafif kiloda olimpiyatlarda yer alacaklarını anımsatan İşseven, "İyi bir yere gelmiş ekipte istenmeyen bir durumdan dolayı zorunlu değişiklik oldu. Kürekte takımın yanı sıra bireysel yetenekler de önemlidir. Küreklerin ritmik olması kadar güç kullanımı da aynı oranda olmalıdır. Hüseyin ve Cem bu birlikteliği sağlayacaklardır." diye konuştu.

Kürekte uluslararası federasyonun kurallarına göre ülkelerin, olimpiyatlarda yüzde 50 yarışçı değiştirme hakkı bulunuyor.

2016 Rio Olimpiyatları kotası alan Galatasaraylı milli kürekçi Enes Kuşku, 6 Temmuz'da Sakarya'da trafikte yaşanan tartışmada kasık ve sol bacak adalesinden bıçaklanmıştı.

SERBEST BIRAKILMIŞTI


Kuşku'yu bıçakladığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.