Tek erkeklerde dünya sıralamasının zirvesinde yer alan Sırp tenisçi Novak Djokovic'in, İspanya'da 3-10 Mayıs tarihlerinde yapılacak Madrid Açık Tenis Turnuvası'na katılmayacağı açıklandı.

Sakatlığından dolayı geçen yıl Madrid'e gelmeyen Djokovic'in bu yılki gerekçesi olarak kariyerindeki tek eksik "grand slam" olan Paris'teki Roland Garros'tan önce vücuduna fazla yüklenmek istememesi olarak gösterildi.

İspanyol spor gazeteleri, bu yıl Avustralya, Indian Wells, Miami ve Monte Carlo'daki turnuvaları kazanan Djokovic'in Roland Garros'tan önce Madrid ve Roma'da art arda zorlu karşılaşmalara girmek istemediğini ve seçimini Roma'dan yana yaptığını savundu.

Serena Williams yalnız kaldı!

Bu arada Madrid'deki turnuva öncesinde, 1 Mayıs'ta Serena Williams ile Djokovic arasında sosyal yardım amaçlı gösteri maçı yapılacağı günler öncesinden duyurulmuştu. Turnuvadan çekilen Djokovic'in yerinin başka bir tenisçi ile doldurulması bekleniyor.
Öte yandan Djokovic'in katılmamasından dolayı Madrid'deki turnuvaya 1 numaralı seri başı olarak katılacak isim, dünya 2 numarası İsviçreli Roger Federer oldu. 

AA