Alaçatı'da düzenlenecek PWA Windsurf Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan milli sörfçü Çağla Kubat, kupada iyi bir derece elde etmek istediğini söyledi.

Milli sörfçü Kubat, 17-22 Ağustos'ta yapılacak kupada dereceye girebilmek için her gün rüzgar sörfü yaptığını, Alaçatı'nın her zamanki gibi rüzgarıyla kendilerine iyi bir hazırlık yapma imkanı sağladığını belirtti.

Türkiye'de iyi yarışçıların olduğunu, süren Türkiye liginin de kendilerine antrenman imkanı sağladığını ifade eden Kubat, şöyle konuştu: "Türkiye'nin değişik yerlerinde yaptığımız yarışlar bize antrenman oluyor. Aslında dünya şampiyonasını hedefliyoruz. Antrenmanları keyifle sürdürüyoruz. Alaçatı'daki yarışlar dünya turunun ikinci kadınlar ayağı olmuş olacak. Buradaki sonuç genel sıralama için büyük önem taşıyor. Doğum yaptıktan sonraki ilk yarışma senem. Şu anda 5. sıradayım. İlk 3'de olmak istiyorum. İlk 3'e atlamak kolay olmuyor ama neden olmasın Alaçatı, koşullarını bildiğimiz bir yer. Bu avantajı kullanacağım."

"ALAÇATI DÜNYADA 1 NUMARA!"
Dünya'da birçok yer gezdiğini ancak Alaçatı'nın bu spor için sağladığı avantajları hiçbir yerde görmediğini belirten Kubat, "Alaçatı, Windsurf öğrenmek için dünyada bir numaralı yer. Rüzgar sabahları az, akşam üstüne doğru artıyor. Her seviyede insanın bu sporu yapması için uygun, güvenli bir koy" ifadelerini kullandı.

"RÜZGAR SÖRFÜNE İLGİ ARTIYOR"
Rüzgar sörfüne ilginin her geçen yıl arttığını ve 4 yıldır kendisine ait akademide eğitim verdiğini dile getiren Kubat, şunları kaydetti: "Bu spora ilgi giderek artıyor. Her sene daha fazla öğrenci alıyorum. Daha çok kamp yapıyoruz. Farklı illere yayılmaya başladık. Bu sene Samsun'dan, Antalya'dan öğrencilerimiz oldu. Eskiden sadece Ankara, İstanbul'ken şu anda Bursa'dan çeşitli illerden öğrencilerimiz olmaya başladı. Tanıtımlarıma devam ediyorum. Kış aylarında da başka bölgelerde Windsurf akademinin tanıtımını yapmaya çalışıyorum. Sezon boyunca 600-700 civarında öğrenci akademimizde eğitim aldı. Bazı akademilerde bu sayı bini geçebiliyor."