Cumhurbaşkanı Erdoğan, il gezilerinde dağıttığı satranç takımlarıyla birçok kişiyi bu sporla tanıştırıyor.Satrancı bu sayede öğrenen çocuklardan bazıları yurt içi ve dışındaki müsabakalarda dereceler elde ederek milli takıma giriyor.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hareketinden övgüyle bahseden Tulay, "Cumhurbaşkanımızın dağıttığı satranç takımlarıyla ilk defa bu sporla tanışmış çocuklarımızın sayısı gittikçe artıyor. Nazlı Demir adlı bir kızımız ilk defa Cumhurbaşkanımızın bir Mardin ziyareti sırasında dağıttığı satranç takımlarıyla bu sporla tanışıyor. Daha sonra okulunda antrenörü satranç öğretiyor ve Türkiye derecesi yapıyor. Yedi yaş kızlarda üçüncü oluyor ve federasyon imkanlarıyla Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen 2017 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’na ülkemizi temsilen gidiyor. Bu çocuğumuz Avrupa dördüncüsü oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Satrançla tanışan her kişinin derece yapması veya turnuvalara katılması diye bir durumun söz konusu olmadığını, sporun verdiği iç dinamizmi ve öz güveni çocukların bünyesine kazandırmayı amaçladıklarını kaydeden Gülkız Tulay, "Bunun için şartlarımız çok kolay. Türkiye’nin 81 ilinde son derece güzel teşkilatlanmış il temsilciliklerimiz var. Hatta 500’ün üzerinde ilçe temsilciliklerimiz de var. İsteyenler il, ilçe temsilciliklerimize ulaşarak satranca nerede başlayabileceklerini öğrenebilir." dedi.

AA