Alev topuna dönen araçtan saniyeler içerisinde çıkan sürücü adeta ölümden döndü.

Formula 1’in Bahreyn Grand Prix’inin ilk turunda korkunç bir kaza yaşandı. Hass takımının 34 yaşındaki Fransız pilotu Romain Grosjean yaşanan çarpışma sonrası aracının kontrolünü kaybederek bariyerlere vurdu. Bariyerlere çarpan araç çarpmanın etkisiyle bir anda alev topuna dönüştü. Yangının başladığı esnada Grosjean hala aracın içerisindeydi ve yükselen dumanların arasında görünmüyordu.

YARIŞ DURDURULDU BÜYÜK PANİK YAŞANDI!

Yüreklerin ağza geldiği o anlarda yarış hemen kırmızı bayraklarla durduruldu ve sağlık ekipleri Grosjean’ın bulunduğu alana doğru koştu.

Alev topuna dönen araçtan çıkmayı başaran Grosjean bariyerle tutunarak dışarıya atlamayı başardı, bu sırada ekipler yangın söndürme tüpünü tecrübeli pilotun üzerine sıkarak zarar görmesini engellediler. Büyük bir felaketin içinden mucizevi şekilde kurtulan Grosjean ekiplerin yardımıyla ambulansa götürüldü. 

EL VE AYAKLARINDA HAFİF YANIKLAR OLUŞTU!

Yapılan resmi açıklamaya göre 34 yaşındaki pilotun el ve ayaklarında hafif yanıkların bulunduğu ve kontrol amaçlı olarak hastanede tutulduğu ifade edildi. Sosyal Medya hesabından bir video paylaşan Grosjean iyi olduğunu belirtirken ellerindeki yanık sargıları ile dikkat çekti. 

ARAÇTAN 27 SANİYEDE ÇIKTI!

Küle dönen araçta tek sağlam parça olarak kalan kokpit zırhının yangına dayanıklılık süresinin 35 saniye olduğu belirtiliyor. Grosjean ise alevler yükseldikten 27 saniye sonra aracı terk etti.

Yanan araçtan geriye kalan enkazın bariyerlerin içinde paramparça olarak kaldığı görülürken Grosjean’ın hayatını kurtaran teknoloji ‘Halo’nun önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

Kaynak: Sözcü