Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Formula 1 efsaneleri arasında artık bir sıra daha yukarıda...

Prost ve Vettel'i yakaladı

Hamilton, Meksika GP’sinin ardından sezonun bitimine iki yarış kala sürücüler klasmanındaki şampiyonluğunu garantiledi ve kariyerindeki 4. Formula 1 zaferini kazandı.Bu zaferle Formula 1 tarihinde en çok şampiyonluk kazanan 5 pilot arasına giren Hamilton, Alain Prost ve Sebastien Vettel'i yakalayarak 4 şampiyonluk kazanan isimler arasına katıldı.

Yarış süper başladı 

Formula 1’de sezonun sondan üçüncü yarışı Meksika GP’si büyük heyecana sahne oldu. Şampiyonluk yarışında Lewis Hamilton’ın en yakın rakibi Sebastian Vettel’in pole pozisyonunda başladığı yarışın ilk virajında Verstappen, Vettel ve Hamilton birbirine temas etti. Yaşanan karmaşada Hamilton’ın sağ arka lastiği patlarken, Vettel’in ön kanadı hasar gördü ve iki pilot son yaptıkları zorunlu pit-stop nedeniyle son sıraya düştü.

Verstappen'den ikinci zafer 

Bu gelişmenin ardından ilk sıradaki pozisyonunu turlar geçtikçe perçinleyen Marc Verstappen, 71 turluk yarış sonunda damalı bayrağı gören ilk isim oldu ve Malezya’dan sonra bu sezon ikinci kez podyumun zirvesine çıktı. Vettel yarışı 4. sırada tamamlerken, finiş çizgisini 9.srıada geçen Hamilton rakibiyle genel klasmandaki puan farkını 50'nin üstünde tutarak sezonun son iki yarışı öncesinde şampiyonluğunu ilan etti.

Meksika GP'sinde podyumun ikinci basamağında Mercedes'in Fin pilotu Valtteri Bottas yer alırken, üçüncü sıra bir diğer Fin pilot Kimi Raikkönen'in oldu.

Formula 1'de sezonundan sondan ikinci yarışı 12 Kasım'da Brezilya'da gerçekleştirilecek.