Yelkenseverlerin yoğun ilgi gösterdiği BAU Bosphorus Sailing  Cup bu yıl 53 takım ve İstanbul Boğazına komşu ilçelerden binlerce yarışsevere ev sahipliği yaptı. Her yıl boğazda bir görsel şölene dönüşen BAU Bosphorus Sailing Cup'ta takımlar Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü önünden start aldı. Yelkenciler açısından zorluk seviyesi oldukça cazip bir parkur olan İstanbul Boğazında yapılan yarışta yelkenler Beykoz noktasından döndükten sonra yeniden Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) önüne ulaşacak.
 
Yarışların yelkencilere güzel bir fırsat sunduğunu belirten BAU Yelken Takımı'ndan Ceren Peker, "Boğaz çok zor bir etap hem akıntı var hem de hava çok sert esiyor. O yüzden hem çekişmeli hem de eğlenceli bir yarış. Büyük tekneler akıntıya karşı daha rahat mücadele ettikleri için biraz daha avantajlılar ama bütün katılımcılar boğazın tadını çıkardıkları için bu işten zevk alıyorlar" dedi.
 
Yarışmada birincinin belirlenmesi ile ilgili bilgi veren Peker, "Değerlendirmeyi hakem komiteleri yapıyor. Biz, Uluslararası Yelken Federasyonu ve Türkiye Yelken Federasyonu'nun bize verdiği kriterlere göre bir değerlendirme yapıyoruz. Teknelerin boyutları ve yelkenleri çok farklı. O yüzden ilk yarışı bitiren her zaman birinci olmuyor bunun ayrı bir hesaplama sistemi var" diye konuştu.
 
Yarışma sonuçları gün içerisinde İstanbul Yelken Kulübü'nün internet sitesinden açıklanacak.