Son yarış Belçika'da motor değişiklikleriyle birlikte son çizgiden start alan Hamilton, Monza'da sıralamalarda açık bir şekilde üstünlük sağladı.

Hamilton, 1.21.135 ile pole pozisyonunu kazanırken onu takım arkadaşı Nico Rosberg takip etti. Son turların ardından Hamilton, Rosberg farkı 0.47 saniyeye çıktı.

Hamilton böylece daha önce 3 kez kazandığı ve son 2 sene pole pozisyonunu aldığı İtalya'da bir kez daha pole pozisyonunu kazanmış oldu. Hamilton'un Monza'daki pole sayısı 5'e çıktı.

Mercedes pilotlarının ilk çizgiyi kazandığı Monza'da 2. çizgiyi Ferrari pilotları kazandı. Sebastian Vettel son hızlı turunda takım arkadaşı Kimi Raikkonen'i geçerek 3. oldu ancak Vettel'in Parabolica'da hafif pist dışına taştığı görüldü.

Mercedes ve Ferrari pilotlarının arkasında en hızlı isim Williams'tan Valtteri Bottas oldu. Bottas seansı 5. sırada tamamlarken Red Bull pilotları Daniel Ricciardo ve Max Verstappen onu takip eden isimler oldular.

Son seansa kalmayı başaran Force India pilotları Sergio Perez ve Nico Hulkenberg 8 ve 9. sıraları alırken bu sene ilk defa son seansa kalmayı başaran Haas takımından Esteban Gutierrez 10. sırada kaldı.

2. Seans

Sıralamaların 2. seansında en hızlı isim yine Mercedes'ten Lewis Hamilton olurken elenen isimler Felipe Massa, Romain Grosjean, Fernando Alonso, Pascal Wehrlein, Jenson Button ve Carlos Sainz oldular.

Mercedes pilotları seansı yumuşak lastiklerle geçmeyi başararak yarınki yarışı tek pit stopla tamamlama yolunda büyük avantaj elde ettiler.

Hamilton hızlı turunu attığı lastikle blokaj yaparak hasar verdi. Yeni bir set lastikle piste çıkan Hamilton derecesini geliştiremedi. Mercedes'ten yapılan açıklamada lastiği inceleyeceklerini, güvenlik sorunu oluşturacak bir durum varsa FIA'dan lastiği aynı tür ve aynı ömürde lastikle değiştirme talebinde bulunabilecekleri söylendi.

Grosjean'ın 5 sıra cezası nedeniyle arkasında kalan Alonso, Wehrlein, Button, Sainz ve Kvyat birer sıra yükselecekler.

1. Seans

Monza'da birinci seansta yine Mercedes en hızlı isim olurken elenenler Toro Rosso'dan Daniil Kvyat, Sauber pilotları Felipe Nasr ve Marcus Ericsson, Renault pilotları Jolyon Palmer ve Kevin Magnussen'le Manor'dan Esteban Ocon oldular. 16. sırada seansı tamamlayan Alonso sadece 0.042 sn ile 2. seansa geçmeyi başarırdı.

Ferrari pilotları Raikkonen ve Vettel, diğer tüm pilotların aksine bu seansı yumuşak lastiklerle geçtiler.

Ocon antrenmanda yaşadığı sorunu bir kez daha, seansın başında yaşayarak son sırada seansı tamamladı.

İtalya GP, pazar günü 15:00'da başlayacak.