Tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Serena Williams, dünya klasmanında 59. sırada yer alan 23 yaşındaki Watson karşısında ilk seti 6-2 aldı. 15 bin kişilik merkez kortta seyirci desteğini arkasına alan Watson, maça favori olarak başlayan rakibinin iki kez servisini kırdı ve ikinci seti 6-4 kazanarak, durumu 1-1 yaptı.

Watson, motivasyon sorunu yaşayan güçlü rakibi karşısında üçüncü setin ilk ve üçüncü oyunlarında servis kırdı ve 3-0 öne geçerek büyük bir avantaj yakaladı. 10 dakika süren dördüncü oyunda yakaladığı altıncı servis kırma şansında başarılı olan Williams, servis kullandığı sonraki oyunu puan vermeden hanesine yazdırdı. 40-0 geriye düştüğü altıncı oyunda bir kez daha servis kıran Serena Williams, oyunlarda durumu 3-3'e getirdi.

Dokuzuncu oyunda puan vermeden rakibinin servisini kıran Watson'a, ABD'li Willams bir oyun sonra karşılık verdi ve yeniden oyunlarda dengeyi sağladı: 5-5. Biri sıfıra karşı olmak üzere art arda iki oyun daha kazanan Serena Willams, seti 7-5, maçı da 2-1 kazanarak dördüncü turda ablası Venus Williams ile eşleşti.

Turnuvanın 16 numaralı seribaşı ABD'li Venus Williams, ikinci kortta oynadığı maçta dünya klasmanında 82. sırada yer alan Sırp Aleksandra Krunic'i 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup etti.