655'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri üçüncü günüde Sarayiçi Er Meydanı'ndaki çeyrek final güreşleriyle devam etti. Sabah 09.30 da başlayan güreşlerde pehlivanlar yaklaşık 30 dereceyi bulan sıcak havada yağlanarak kol bağlayıp güreş tuttu. Dünkü güreşlerin ardından ilk 8'e kalan başpehlivanlar bugün altın kemere ulaşmak Er Meydanı'na çıkacak. Favori başpehlivanlar güç de olsa rakiplerini yenerek final umudunu sürdürdü. Bugün yeniden çayıra çıkacak olan başpehlivanlar Recep Kara, Orhan Okulu, İsmail Koç, Ali Gürbüz, Salih Erinç, Mehmet Yeşil Yeşil, Serhat Balcı ve Şaban Yılmaz altın kemeri almak için mücadele edecek.

ALİ GÜRBÜZ YİNE İDDİALI

Dopingli olduğu için 3 yıl ceza alarak güreşlerden uzak kalan Ali Gürbüz, dünkü performansı ile göz doldurdu. Rakiplerini çok zorlamadan geçen Gürbüz, altın kemerin yine en iddialı isimleri arasında yer aldı. 2011-2012 yıllarının başpehlivanı Ali Gürbüz dün ilk turda Nadi Takı'yı, ikinci turda Serbest Bulut'u, üçüncü turda ise Ekrem Yavuz'u yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

İSMAİL BALABAN ERKEN VEDA ETTİ

2013 yılında dopingli olduğu için altın kemeri alınan Ali Gürbüz'ün yerine başpehlivan olan İsmail Balaban ise Pazar günü güreşlerini göremedi. İlk turda Nuri Zengin'i yenen İsmail Balaban, ikinci turda güreşmeden bay olarak üst tura çıktı. Çeyrek final için yapılan üçüncü turda ise Samsunlu Salih Erinç ile karşılaşan İsmail Balaban rakibine yenilerek Kırkpınar'a veda etti. Kule hakem heyetine itiraz eden İsmail Balaban güreşin yeniden izlenmesini talep etti.

ORHAN OKULU RAHAT GEÇTİ

Geçen yılın başpehlivanı Orhan Okulu ise rakiplerini zorlanmadan geçti. İlk turda Onur Şener'i yenen Okulu, ikinci turda karşılaştığı Süleyman Aykırı'yı, üçüncü turda ise Nedim Gürel'i yenip adını çeyrek finale kalmayı başardı.

BAŞPEHLİVANIN ÖDÜLÜ 40 BİN LİRA

Geçen yıl 37 bin lira olan başpehlivanlık ödülü 40 bin liraya çıkarıldı. Başpehlivanlık güreşlerinde ikinci olan pehlivana 25 bin, üçüncüye ise 12 bin 500 lira para ödülü verilecek. Ayrıca 14 kategoride yapılacak güreşlerin birincilerine altın, ikincilerine gümüş, üçüncülerine bronz madalya, Organizasyon Komitesinde seçilecek en iyi peşrev yapan ilk üç pehlivana ise altın, gümüş, bronz madalya verilecek. Edirne Belediyesi, bu yıl 14 kategoride dereceye giren pehlivanlara toplam 219 bin 950 liralık para ödülü dağıtacak.