Ağır sıklet boksunun son yıllarına damga vurmuş şampiyonu Wladimir Klitschko yeni bir sınava Ekim ayı içerisinde merhaba diyecek !

WBA, WBO IBF ve IBO dünya şampiyonluklarının sahibi 39 yaşındaki boksör, yenilgisiz İrlanda asıllı İngiliz vatandaşı rakibi Tyson Fury karşısında kariyerinde üst üste 19. kez şampiyonluk kemerlerini korumak için Almanya’nın Dusseldorf kentinde 24 Ekim akşamı ringe çıkacak.

Uzlaşma neticesinde Wladimir Klitschko ile Tyson Fury , 24 Ekim 2015 Cumartesi akşamı Almanya’nın Dusseldorf kentindeki 55.000 kişilik kapasitesi olan Espirt Arena’da kozlarını paylaşacaklar.  Bu maç öncesi 24 maçlık kariyerinde mağlubiyeti bulunmayan ve şampiyona meydan okuyan pozisyonundaki Tyson Fury, son olarak Şubat ayında Christian Hammer karşısında ringe çıkarken , Wladimir Klitschko ise Nisan ayı içerisinde Amerika Birleşik Devletlerinde Bryant Jennings karşısında 12 round sonrasında unvanını korumayı başarmıştı.

Ağır sıklet boks tarihinin Joe Louis’den sonra en uzun süre ile unvanlarını koruyan şampiyonu konumundaki Wladimir Klitschko , WBA süper , IBF, WBO ve IBO unvanlarının hepsini birden bu karşılaşma da ortaya koyacak. Tyson Fury ise ilk kez bir dünya şampiyonluk maçında ringe gelecek.



(*bokshaberi)