Wimbledon'da zafer Roger Federer'in... İsviçreli raket, Hırvat rakibi Marin Cilic'i 3-0 yendi ve 5 yıl sonra Wimbledon'da şampiyon olurken, toplamda da 8'e ulaştı. İlk oyunlarda iki raket de zorlansa da servis kıran olmadı. 4. oyunda ise Cilic servis kırma puanını kullanamadı ve bir daha da bu fırsatı bulamadı... 5. oyunda 0-40'ı bulan Federer servisi kırarak 3-2 öne geçti. İsviçreli raket, 9. oyunda bir kez daha servis kırıp, ilk seti 36 dakikada 6-3 aldı. Federer ikinci sete de low game ile başladı ve Cilic'in servisini de kırıp 2-0'ı buldu. Cilic 3-0 geriye düştükten sonra köşesine gitti. Gözyaşları içinde kalan Hırvat raket sahaya geri dönünce alkışları da aldı ve ardından bu sette ilk servis oyununu kazandı.

CİLİC ÜÇÜNCÜ SETTE DİRENSE DE YETMEDİ
Ancak bu da Federer'i durdurmaya yetmedi ve set 25 dakikada 6-1 ile İsviçrelinin oldu. Üçüncü sete sol ayak tabanına bandaj yaptırarak giren Cilic servis oyununu da aldı. Üçüncü sette daha hırslı görünen Cilic buna rağmen 7. oyunda yaptığı basit hatalarla servisinin kırılmasına engel olamadı ve Federer 4-3 öne geçti. Karşılıklı birer oyundan sonra şampiyonluk için servis atan Federer müthiş servisleriyle 8. Wimbledon şampiyonluğunu ilan etti.



TOPLAMDA 19'U BULDU
Federer kariyerinde 19'uncu Grand Slam şampiyonluğunu kazanarak, ikinci sıradaki Nadal (15) ile aradaki farkı açtı. İsviçreli 19 şampiyonluğunun 8 tanesini Wimbledon'da, 5'er tanesini ABD Açık ve Avustralya Açık'ta, 1 tanesini de Roland Garros'da kazandı.

18
Federer oynadığı 6 maçta da set kaybetmedi ve 18-0 ile şampiyonluğa ulaştı.