Seri organizatörleri, 2019 takviminin 20 yarıştan oluşacağını açıklamıştı ancak Finlandiya'da yer alan Kymi Ring'in yeni sezona yetişmesi zor görünüyor ve bundan ötürü de yeni bir yarışın takvime alınması amaçlanıyor.
Mexico City'nin 2015'te Formula 1 takvimine geri dönmesinin ardından diğer serilerin Meksika'ya olan ilgisi artarken, Franco Uncini'nin başkanlığını yaptığı FIM heyeti, 2017'nin başında MotoGP yarışına uygunluğunu değerlendirmek adına pisti ziyaret etti.
Konu cuma günkü Güvenlik Komisyonu'nda görüşüldü ve pistle ilgili bazı güvenlik değişiklikleri yapılması koşuluyla sürücüler yarışın takvime girmesine destek verdi.
MotoGP henüz 2019 taslak takvimini yayınlamadı fakat bu yıl takvime katılan Tayland'ın da içinde bulunduğu 19 yarışın takvimde kalması bekleniyor.
Finlandiya'daki Kymi Ring'ın yanı sıra MotoGP'ye ev sahipliği yapabilecek potansiyel adaylar arasında yeni bir pist inşa eden Kazakistan ve şehir merkezinde bir yarış olasılığını düşünen Birleşik Arap Emirlikleri de yer alıyor.
Kaynak:Motorspor