Erzurumlu judocu Mustafa Eser, tribünden başlayarak, Türkiye şampiyonluğuna uzanan başarı öyküsüyle dikkati çekiyor. Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Güzelova Mahallesi'nde yaşayan Eser, 2009 yılında amca çocuklarını izlemek için gittiği judo antrenmanlarında, tribünden inerek spor yapmaya karar verdi.

Kuzenlerinin judoyu bırakmasına rağmen spor yapmaya devam eden Eser, judoya başladıktan bir yıl sonra Türkiye şampiyonu oldu.

Seyirci olarak başladığı judoda bir yıl içerisinde gösterdiği başarıyla dikkati çeken Mustafa Eser, her yıl katıldığı Türkiye Şampiyonalarında da rakiplerini tek tek eleyerek, birçok derece elde etti.

Yakutiye Spor Salonu'nda yoğun tempoda antrenmanlarını sürdüren Eser, şubat ayında düzenlenecek Gençler Türkiye Judo Şampiyonası'ndan birincilikle dönmeyi hedefliyor.

Eser, 2009 yılında judo antrenmanlarına kuzenlerini izlemek için gittiğini söyledi. Yaklaşık bir hafta izleyici katıldığı judoyu çok sevdiğini ve judoya başlama kararı aldığını ifade eden Mustafa Eser, şöyle konuştu: ''Kuzenlerim ben başladıktan sonra judoyu bıraktılar ama ben sevdiğim için devam ettim. Judoya başladıktan bir yıl sonra yani 2010 yılında yıldız erkeklerde Türkiye şampiyonu oldum. Sonraki yıllarda da bugüne kadar birçok derece elde ettim. Günde iki antrenman yapıyoruz. Sabah ağırlık çalışıyoruz, akşam ise judo yapıyoruz. Gençler Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Hedefim Türkiye şampiyonu olmak. Büyük sıkıntılarla judo yapıyorum. Köyümüz kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta. Kendi imkanlarımla minibüsle gelip dönüyorum. Çok sıkıntı yaşıyorum ama buna rağmen çok sevdiğim için judoyu bırakmıyorum.''

''Bu Başarı Hikayesi Takdire Şayan''

Türkiye Judo Federasyonu İl Temsilciliği görevini de yürüten antrenörü Nurullah Diyarbakır da öğrencisi Mustafa Eser'in tribünden başlayan judo sevdasını ve başarı hikayesini şu sözlerle anlattı: ''Mustafa, kuzenlerini izlemek için sürekli antrenmanlara gelirdi. Bir gün yanımıza gelip 'hocam ben de judoya başlayabilir miyim' dedi. Biz de 'tabi gelebilirsin, neden olmasın' dedik. Mustafa, judoya başladıktan sonra kuzenleri sporu bıraktı. Mustafa ise bir yıl sonra yıldızlarda Türkiye şampiyonu oldu. Mustafa, çok başarılı bir sporcumuzdur. Bir kişinin spora seyirci olarak gidip, spora başladıktan bir yıl sonra Türkiye şampiyonu olması ve büyük bir sporculuğa doğru ilerlemesi kimsenin aklına gelmez. Kimin aklına gelebilir ki? Bence bu büyük bir başarıdır. Bu başarı hikayesi takdire şayandır. Şubat ayında Gençler Judo Türkiye Şampiyonası var. Kendisinden bu şampiyonada birincilik bekliyoruz. Daha sonraki Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında da kendisinden madalya bekliyoruz.''

TrtSpor