100 metre engellide iki kez Avrupa şampiyonu olmuş, Olimpiyat finalinde 12.58’lik rekor dereceyle 5.’liği elde etmiş, 2013 Avrupa Salon Şampiyonası’nda 60 metre engellide zirveye çıkmıştı. Bu kadar emek, Nevin Yanıt’ın vücudunda yasaklı madde bulunmasıyla heba olup gitti. İki yılla başlayan cezası, önce 2.5 seneye sonra CAS tarafından da 3’e çıkarıldı. Üstüne 2012 Avrupa Şampiyonası ve 2013 Avrupa Salon madalyaları da elinden alındı, rekoru silindi.

AZİZ YILDIRIM SAHİPLENDİ

Nevin, Fenerbahçe’nin sporcusuydu. Yaşanan bu olumsuzluklar karşısında başkan Aziz Yıldırım da sporcusunu kulüpten uzaklaştırmıştı. Aynı Yıldırım bugün Nevin’i sahiplendi. Amatör Şubeler Koordinatörü Fikret Çetinkaya’ya verdiği talimatla Nevin’i çağırdı, kapıları yeniden açtı. İşte baba şefkati bu olsa gerek.

PİSTLERİ ÇOK ÖZLEMİŞ

5 Mart Nevin Yanıt’ın cezasının bittiği gün. Çok özlemiş pistleri. Bir an önce yarışacağı günü bekliyor. Sabırsız mı sabırsız. Heyecanlı mı heyecanlı. Ukraynalı yeni hocası Valeri Bodrov’la (eski hocası Cüneyt Yüksel’di) çalışmalarını hiç aksatmamış. Hatta, şimdiden kafasının bir köşesine kıracağı yeni rekorları dahi yazmış.

NEVİN YANIT: O KADAR ÇOK MUTLUYUM Kİ!

Pistlere geri döneceği günü iple çeken Nevin Yanıt, duygularını şöyle dile getirdi:

"3 yıl ceza çektim, aldığım ceza haksız bir cezaydı. Masumum. O kadar çok mutluyum ki anlatamam. Her şey benim için ilk olacak. Cezam bittikten bir gün sonra yarış koşacağım (salon olimpik baraj deneme yarışı). İyi koşarım, kötü koşarım bu hiç fark etmez. Önemli olan yarış koşmam. Kötü günümde destek verenlere teşekkür ediyorum. Fenerbahçe Başkanı’na ve diğer sorumlulara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeniden bu camiaya döndüğüm için çok sevinçliyim. Kulübüme layık olmaya çalışacağım. Artık pistlerde Nevin Yanıt değil, Nevin Yanıt Baltacı (evlendi) olarak varım. Moralim süper."