Kariyerinin 60. grand slam turnuvası'nda, 25. final maçına çıkan 33 yaşındaki ABD'li Serena Williams, kendisini idolü olarak gören ve grand slam turnuvalarında ilk kez finale çıkan 21 yaşındaki İspanyol Muguruza ile 15 bin kişilik merkez kortta karşılaştı.

Muguruza, maçın hemen başında Williams'ın servisini kırdı; ancak üstünlüğünü koruyamadı. Çok etkili servis atan Serena Williams, 2 kez genç rakibinin servisini kırarak, ilk seti 6-4 aldı.

Serena, 2. sete de çok iyi başladı. Durdurulamaz servisleriyle tüm kontrolü eline geçiren Amerikalı raket, 5-1 öne geçti. Herkes maçın bitmesini beklerken muguruza büyük bir geri dönüş başlattı. Skoru 5-4'e kadar getiren İspanyol raket, servis attığı oyunu puan alamadan kaybedince, seti 6-4 maçı da 2-0 kazanan Serena Williams şampiyon oldu.

Wimbledon'daki 6. şampiyonluğunu elde eden serena williams'ın, toplam grand slam şampiyonluğu sayısı da 21'e ulaştı. 33 yaşındaki Williams ayrıca en yaşlı Grand Slam şampiyonu oldu. Son 4 Grand Slam turnuvasını da kazanan Serena Williams, Amerika Açık'ta da mutlu sona ulaşması halinde, Steffi Graff'ın ardından takvim Grand Slam'i yapan ilk kadın tenisçi olacak. Williams, Amerika açık'ı kazanması halinde, 22 Grand Slam şampiyonluğu bulunan graff'ı da yakalayacak.