Bu yıl 20. kez düzenlenen ve yılın ilk uluslararası organizasyonu olan Karate 1 Premier League Paris Open’da ilk madalyayı ferdi katada Mehmet Yakan aldı. 22 Ocak’ta başlayan turnuva 24 Ocak Pazar günü final maçlarıyla son bulacak.
Avrupa ve Dünya Şampiyonaları öncesi ilk büyük sınav niteliğinde olan Karate 1 Premier League Paris Open’da ilk gün, dün yapılan kata müsabakalarıyla tamamlandı. Ferdi katada ülkemizi temsil eden Mehmet Yakan ve Ali Sofuoğlu madalya için tatamiye indi.
İlk turu bay geçen 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonu milli sporcumuz Ali Sofuoğlu, son üç turu 4-1’lik skorlarla geçerken, çeyrek finalde karşılaştığı Japon rakibi Issei Shimbaba’ya 3-2 mağlup oldu.

İLK MADALYA MEHMET’TEN
Avrupa ikincisi milli katacımız Mehmet Yakan da ilk turda karşılaştığı ev sahibi ülkeden Ahmed Zemouri’yi 3-2, son üç turu da 5-0’lık skorlarla geçmesini bildi. Çeyrek finalde son dünya şampiyonu Japon Ryo Kiyuna ile karşılaşan milli katacı, tatamiden 3-2 mağlup ayrılarak repesaj mücadelesine kaldı. Repesaj mücadelesinde dünya bir numarası İspanyol Damian Quintero ile karşılaşan Yakan, rakibini 4-1 yenmeyi başararak üçüncülük kürsüsüne adını yazdırdı.
Bugün başlayan kumite müsabakalarında 16 sporcumuz, 7 kategoride madalya için tatamiye inecek.




Kaynak: Fanatik