ABD'nin New York kentindeki Bdüzenlenen turnuvada beşinci gün maçları tamamlandı. Tek erkeklerde 2010, 2013 şampiyonu ve 8 numaralı seribaşı Rafael Nadal, İtalyan rakibi Fabio Foggini'ye nefes kesen bir maçın sonunda 3-2 yenilerek turnuvaya 3. turda elendi.

İlk iki seti 6-3 ve 6-4'lük skorlarla çok zorlanmadan önde bitiren Nadal için işler üçüncü setle birlikte bozulmaya başladı.

Üçüncü seti 6-4 geride kapatan Nadal, yorgunluk belirtilerinin baş gösterdiği dördüncü sette 32 numaralı seribaşı Foggini'nin 6-3 ile setleri eşitlemesine engel olamadı. Nadal, uzun ve heyecan verici rallilere sahne olan son seti de 6-4 kaybedince, 2005 Fransa Açık'ta başladığı ve 2014 Fransa Açık şampiyonluğuyla 10 yıla çıkardığı "her sezon en az bir grand slam kazanma" serisi sona erdi. 
Nadal'ın Maçtan Sonraki Açıklamaları
Nadal: (USOpen sonrası planınız nedir?) Davis Cup, Beijing, Shanghai ve Paris.
-ATP Finalleri? Katılabilir miyim bilmiyorum.Nadal: (11 yıl sonra ilk kez slam kazanamadınız?) Son 10 yıla göre kötü oynuyorum. Asıl problem burada.Olaya şöyle bakıyorum. Bu yıl slam kazanmadım ama 10 yıl üst üste şampiyon oldum. Ne kadar zor bir şey olduğunu tahmin edebilirsiniz.