2013 yılında Wimbledon'da kupayı kaldırarak Britanyalılar'ın 77 yıllık şampiyonluk özlemine son veren Murray, üçüncü tur maçında 25 numaralı seribaşı İtalyan Andreas Seppi ile merkez kortta karşılaştı.

Daha önce 6 kez mağlup ettiği Seppi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan ve servis kırarak başladığı ilk iki seti 6-2 kazanan Murray, üçüncü sette sağ omzundan sakatlık yaşayınca sadece bir oyun alabildi ve Seppi setlerde durumu 2-1 yaptı. Dördüncü setin ilk oyununda servisini kırdıran Murray'nin sakatlığı devam edince oyuna tıbbi mola verildi ve sağlık ekibi sporcunun rahatsızlığına kortta müdahale etti.
Moladan sonra tekrar ritmini bulan ve üst üste 6 oyun kazanan Murray, seti 6-1, 127 dakika süren maçı da 3-1 kazanarak dördüncü turda 23 numaralı seribaşı Hırvat Ivo Karlovic'in rakibi oldu.

2010 yılında final oynayan 6 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych de ikinci kortta oynadığı ve ilk seti 6-4 kaybederek geriye düştüğü maçta İspanyol Pablo Andujar'ı 6-0, 6-3 ve 7-6'lık setlerle 3-1 mağlup ederek adını dördüncü tura yazdırdı.