Seyircisiz yarışların eski atmosferinden uzak olacağını kaydeden Vettel, "Yine de evden takip edenlere güzel bir mücadele izleteceğiz" dedi.

5 Temmuz'da başlayacak Formula 1 2020 sezonu öncesi Sebastain Vettel'den açıklamalar geldi. Ferrari pilotu, gerçek bir yarışta olmayı özlediğini belirtti.

Vettel, "Mugello'da antrenman yapmak güzeldi. Ancak gerçek bir aracın içinde gerçek bir yarışta yer almayalı uzun zaman oldu. Avusturya, benim sevdiğim bir pist. Başlamak için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı.

Sezon hakkında da konuşan Alman pilot, "Bu yeni bir deneyim olacak. Bence özellikle ikinci yarıştan önce takımlar kusursuza yakın bir seviyeye çıkacak. Bizim de yapmamız gereken bu. İlk yarışta olabildiğince veri toplayıp tecrübelerimizi ikinci yarışa yansıtmalıyız. Bu şartlar altında yapabileceğiniz en iyi şey sezona hazır başlamak olabilir. Uzun süre nasıl bir takvimde yarışacağımızı bilmeden bekledik. Şu an en azından takvimin bir bölümünü ve kısa sürede çok yarışta yer alacağımızı biliyoruz. İşin büyük bölümü tamamlandı diyebiliriz. Seyircileri özleyeceğiz. Daha önce bu şartlar altında yarışmadım ve gerçekten nasıl olacağını kafamda canlandıramıyorum. Bizim seçme şansımız olsa tabii ki seyirciyi tribünlerde görmek isterdik ancak şartlar malum. Yine de yarışlara dönmek de güzel. Televizyonlarından bizi izleyeceklere güzel yarışlar izleteceğimizi düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Kaynak: TRT SPOR