Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası Final Etabı, Kırşehir’de başladı.

22-25 Aralık tarihleri arasında yapılacak şampiyonada 32 sporcu mücadele edecek. 2016 yılı milli takımlarının belirlenecek olmasından dolayı önem taşıyan şampiyona, 4 gruptan oluşuyor. Bu etabın bir başka önemli noktası ise, ‘Büyük Usta’ Semih Saygıner’in yeniden milli takıma girme şansı bulunması. Kırşehir’deki ilk maçını kazanan Saygıner, Türkiye klasmanında yeniden ilk 4’e gireceğini ifade etti.

‘BİLARDOYU BIRAKMAM GEREKTİĞİ ŞEKİLDE BIRAKMADIĞIMI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN GERİ DÖNDÜM’
Saygıner, bilardoya tekrar dönmesinin biraz sancılı olduğunu dile getirerek, ‘Buna rağmen başlamak istedim. Esas hikaye, ben bilardoyu bırakmam gerektiği şekilde bırakmadığımı düşündüğüm için geri döndüm. O günkü yaşanan bir takım şeyden biraz yarı yolda kestim. Kariyerimi dondurduğumu söylemiştim. Çok zorlandım başlarda ama yavaş yavaş toparlamaya başladım. Başlarken de 2 yıla ihtiyacım olduğunu söylemiştim. Birçok kişi, etrafımdakiler bile diyordu, ‘Sen ne yapıyorsun? Çıkar oynarsın.’ Ama öyle değil tabii ki. Toparlanma sürecini tamamladım diye düşünüyorum. Artık sahadayım öyle düşünüyorum. Şimdi final ayağındayız, grup maçlarında ilk maçımı kazandım. Gruptan çıkarsam büyük bir ihtimalle tekrar Türkiye klasmanında ilk 4’e gireceğim. Milli takım oyuncularından biri olacağım. Bu tabii ki benim için çok önemli’ diye konuştu.

‘2015’İ EMEKLEYEREK GEÇİRDİM, 2016’DA İYİ ŞEYLER YAPACAĞIM’
Bu yılın kendisi için emekleyerek geçtiğini ve 2016 yılının daha iyi geçeceğini düşündüğünü belirten Semih Saygıner, ‘ Tecrübe kazandım tekrar başladıktan sonra. O havayı koklamak, çok maç yapmak, yenmek yenilmek o acıları da yaşamak, her şeyi yaşamam gerekiyordu. Hatta kız arkadaşım çok üzüldü benim bir mağlubiyetimde dedim ki; bu kadar fazla üzülme, benim yaşamam geren bir şey. Ben bunu bilerek girdim bu işe. Bu beni daha ileriye taşıyacak bir olay. O şekilde görüyorum hakikaten. 2016’nın da daha iyi geçeceğini, daha iyi oynayacağımı düşünüyorum. Arkadaşlarım da o fikirde. 1 yıl önce sanki dışarıdan biri gibi gözüktüğümü ama şuan tamamen içeriden onlardan biri olduğumu sahada söylüyorlar. Onların da bu söylemleri beni motive ediyor. İyi hissediyorum kendimi inşallah 2016’da iyi şeyler yapacağım’ ifadelerini kullandı.

Uğur DEMİRKIRDI-Mustafa AKIN/ (DHA)